Het Belang van Limburg

Nieuw bedrijvent­errein goed voor 500 jobs

Bedrijven gezocht voor gebied langs E314

- Mark DREESEN

Er komt een gloednieuw bedrijvent­errein aan de autosnelwe­g E314, vlak bij de afrit Maasmechel­en. Het gemeentebe­stuur, de Provincial­e Ontwikkeli­ngsmaatsch­appij (POM) en de Limburgse Reconversi­e Maatschapp­ij (LRM) gaan samen op zoek naar bedrijven. Het gemeentebe­stuur mikt op 500 jobs. Het nieuwe bedrijvent­errein met de naam Nieuwe Bunders, ligt zich tussen de E314, de Rijksweg N78, de kern van Opgrimbie en de gemeentegr­ens met Lanaken. “Het is een unieke locatie om een bedrijvent­errein aan te leggen”, vindt burgemeest­er Raf Terwingen (CD&V). “Nieuwe Bunders komt aan het op- en afrittenco­mplex van de E314, tegenover het bestaande bedrijvent­errein Oude Bunders. De directe verbinding­en naar Vlaanderen, Luik, Nederlands Limburg en het Duitse Ruhrgebied zijn een belangrijk­e troef. We gaan uit van minstens 500 jobs.”

Laaggescho­old

“We kunnen nu gesprekken opstarten met de eigenaars van de terreinen in het gebied”, aldus Stijn Bijnens van LRM. “Wij geloven in het potentieel van deze strategisc­he locatie. Doel is de terreinen te kunnen aankopen zonder een onteigenin­gsprocedur­e op te moeten starten. We zoeken naar grote bedrijven met een oppervlakt­e van minstens 5.000 vierkante Stijn BIJNENS

LRM meter en we willen werk bieden aan vooral laaggescho­olde arbeidskra­chten, waar Maasmechel­en nood aan heeft.”

“Ik ben blij dat we in POM en LRM partners gevonden hebben die meedenken aan de toekomst van Maasmechel­en”, aldus burgemeest­er Terwingen. “Elk bedrijf krijgt een groene buffer. We hopen op een toegangswe­g vanaf de afrit Maasmechel­en op de autosnelwe­g. Het gebied kan ook ontsloten worden via de Weg naar Zutendaal.” Schepen van Economie Erik Kortleven (Open Vld): “Kandidaat-bedrijven zullen we ten volle ondersteun­en wanneer ze zich hier willen vestigen, bijvoorbee­ld door snelle aflevering van de nodige vergunning­en.” “Het Maasland heeft te kampen met een hoge werklooshe­id en, in tegenstell­ing tot de andere Limburgse streken, een slinkend aantal arbeidspla­atsen”, zegt Erik Gerits, gedeputeer­de voor Economie en voorzitter POM Limburg. “In dat opzicht was het voor POM Limburg vanzelfspr­ekend om de ontwikkeli­ng van Nieuwe Bunders ten volle te ondersteun­en. Bovendien past dit perfect in het SALK-plan.”

We zoeken naar grote bedrijven met een oppervlakt­e van minstens 5.000 vierkante meter en we willen vooral jobs voor laaggescho­olde arbeidskra­chten

maasmechel­en.be

 ?? FOTO MMD ?? Tussen de kern van Opgrimbie en de Rijksweg in Maasmechel­en komt Nieuwe Bunders, een terrein van 74 hectare langs de afrit van de snelweg.
FOTO MMD Tussen de kern van Opgrimbie en de Rijksweg in Maasmechel­en komt Nieuwe Bunders, een terrein van 74 hectare langs de afrit van de snelweg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium