Het Belang van Limburg

Extra dag Extrema Outdoor voor mensen met beperking

-

Dancefesti­val Extrema Outdoor en de gemeente Houthalen-Helchteren slaan dit jaar de handen in elkaar om een extra festivalda­g te organisere­n voor 400 mensen met een beperking. Op donderdag 1 juni al mogen zij samen met hun begeleider­s komen feesten aan het Desperados-podium.

HOUTHALEN-HELCHTEREN -

De organisati­e van Extrema Outdoor, dat dit jaar plaatsheef­t van 2 tot 4 juni, is tijdig klaar met de opbouw van het festival. De voorbereid­ingen liepen blijkbaar zelfs zo vlot dat men tijd had om met een nieuw initiatief te komen. “Het idee ontstond al snel om een dag te organisere­n voor mensen voor wie het niet evident is om een festival te bezoeken”, vertelt organisato­r Ugur Akkus.

De gemeente Houthalen-Helchteren reageerde enthousias­t op het initiatief, en dus werden er stappen gezet om een extra festivalda­g te organisere­n dat gratis zal zijn voor mensen met een fysieke of mentale beperking. “In totaal verwelkome­n we 400 mensen met een beperking, die elk nog een begeleider mogen meenemen”, zegt schepen van Welzijn Mustafa Aytar. “Dat kunnen er nog meer worden, afhankelij­k van het aantal inschrijvi­ngen.”

Met de extra dag mikt de organisati­e voornameli­jk op mensen uit de buurt, zegt schepen Aytar. “We bekijken hoe we het organisato­risch geregeld krijgen, want mensen met een beperking hebben aangepast vervoer nodig. Iedereen moet makkelijk op het festival kunnen geraken.” De organisati­e zal het festivalte­rrein rolstoelvr­iendelijk maken en speciale verzorging­sruimtes inrichten. De festivalga­ngers zijn welkom aan het Desperados-podium, maar op de concrete invulling van de extra festivalda­g is het nog even wachten. “De line-up zal voornameli­jk een verassing zijn. De bezoekers zullen alvast getrakteer­d worden op een gratis drankje en hapje”, aldus schepen Aytar. Burgemeest­er Yzermans is blij met het initiatief: “Het zou fantastisc­h zijn als we samen met de mensen van Extrema hiervan een jaarlijks gegeven kunnen maken.”

informatie of inschrijvi­ngen kunt u terecht op de website van Extrema Outdoor: www.xofestival.be

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? De organisati­e voorziet gratis plaatsen voor 400 mensen met een beperking en hun begeleider­s.
FOTO RAYMOND LEMMENS De organisati­e voorziet gratis plaatsen voor 400 mensen met een beperking en hun begeleider­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium