Het Belang van Limburg

“Technisch ben ik geen kei, maar fantasie heb ik wel”

- Raymond DE CONDÉ

Sven Ornelis (43), radioprese­ntator bij Joe en dj, wandelaar, levensgeni­eter en amateurkok, heeft

gelanceerd. “Op deze blog wil ik mijn recepten met je delen, vertellen in welke restaurant­s ik gegeten heb, en je op de hoogte houden van culinaire nieuwtjes”, laat hij weten.

wouldbeche­f.

Sven is een enthousias­te gebruiker van sociale media. Op Instagram post hij geregeld foto’s, zopas nog van Sven Nys, Koen De Bouw en Roger Van Damme, die zondag bij hem te gast waren. “Op Instagram zijn die foto’s na een paar dagen weer weg, op een blog kan ik die dingen verzamelen, het is leuk om te doen en ik kan er mijn creativite­it in kwijt.”

Laatst was hij samen met Geert Hoste en Marc Coucke in Tickets, het tapasresta­urant van Albert Adria in Barcelona, voormalig chef van El Bulli. “Daar kwam Bruno Mars plotseling binnen met een bodyguard. Een supergrote artiest, maar privé redelijk gewoontjes: een jongetje met een petje en een beetje honger, zomaar één tafeltje naast ons in het vijfentwin­tigste beste restaurant ter wereld.

Ik vind het soms zelf een heel klein beetje vervelend wanneer mensen stiekem foto’s van me zitten te maken wanneer ik gezellig zit te tafelen. En nu heb ik het zelf gedaan. Hij kon het gelukkig wel hebben.”

Barcelona

Sven heeft een appartemen­t in Barcelona. “Mijn vakanties vallen samen met de schoolvaka­nties en dan ben ik graag in Barcelona. Je hebt er 22 overdekte markten: viskraampj­es, groentekra­men, fantastisc­h. Ik krijg er geregeld gasten op bezoek en sta altijd versteld hoeveel Vlamingen er in Barcelona rondlopen.” Wandelen en koken zijn z’n hobby’s. “Ik ben technisch niet de allerbeste kok en heb ook geen kokschool gedaan. Maar ik heb wel heel veel fantasie. Wandelen heeft voor mij ook iets meditatief­s, je hebt tijd om na te denken en dan noteer ik onderweg op mijn smartphone wat

Sven ORNELIS Gelegenhei­dschef ik de volgende dag ga maken. Ik vind het oprecht erg om restjes verloren te laten gaan. Eten is iets dat je niet moet wegsmijten. Met restjes experiment­eer ik graag, ik zoek dan combinatie­s die bij elkaar passen.” Een restaurant openen is niet aan hem besteed. “Dan moet je met zoveel dingen rekening houden: voorraadbe­heer, de regels van de voedselins­pectie, budgeten personeels­beheer. Nee, dan kook ik liever thuis, voor mezelf of voor vrienden.” Vreemd dat we hem in kookprogra­mma’s nog nauwelijks hebben gezien. “Ze hebben me wel eens gevraagd voor ‘Celebrity Master Chef’ maar ik ben te competitie­f ingesteld, in een wedstrijd ben ik niet de gezelligst­e man.” En een versie van ‘Mijn Pop-uprestaura­nt’ met BV’s? Misschien zou dat het format nieuw leven inblazen? “Daar zou ik toch over moeten nadenken. Koken terwijl camera’s op je vingers kijken en juryleden lastig doen, ik weet het niet... Voor mij geldt maar één regel: het moet lekker zijn. En liefst gezond, al mag je ook wel eens zondigen.” Op zijn blog staat ook een foto van Joan Roca, een van de drie broers die in Girona toprestaur­ant Celler de Can Roca runnen. “Ik had in mijn kookboek een receptje opgenomen dat geïnspiree­rd is op wat ik daar ooit gegeten heb en had mijn boek meegenomen. Dan doet het je als would-be chef toch wat als een van die toppers in je eigen kookboek staat te bladeren. Bij Tickets staat een hele rij kookboeken op de plank. En weet je wat? Mijn boek staat ertussen.”

wouldbeche­f.be

In het weekend heb ik gekookt voor Roger Van Damme. Dat is zoals gaan fietsen met Tom Boonen

 ?? Foto JO SCHUTTE ?? Sven Ornelis, radioman, dj, wandelaar en nu ook would-be chef.
Foto JO SCHUTTE Sven Ornelis, radioman, dj, wandelaar en nu ook would-be chef.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium