Het Belang van Limburg

“Toon staatsmans­chap!”

Voka Limburg geeft politici één goed examen, twee deliberati­es en zeven buizen

- Yves LAMBRIX

“Een boot gaat pas vooruit als er wordt geroeid. Het wordt dus hoog tijd dat onze politici staatsmans­chap tonen. Want van de tien Limburgse dossiers die Voka Limburg bij het begin van de legislatuu­r vooropzett­e als prioritair voor de ontwikkeli­ng van deze provincie, zijn er nog maar drie uitgevoerd.” Dat zegt voorzitter Francis Wanten van Voka Limburg, drie jaar na de verkiezing­en. Hij vindt vooral de mobiliteit en arbeidsmar­kt in deze provincie problemati­sch. Bij de vorming van de Vlaamse regering Bourgeois en de federale regering Michel medio 2014 besliste Voka Limburg om het beleid van de twee regeringen te meten op basis van ‘De Applausmet­er’. Die is opgebouwd rond vijf scorekaart­en (bereikbaar­heid, ruimte om te ondernemen, talentontw­ikkeling, een sociale provincie, efficiënt bestuur) en tien prioriteit­en. “Vorig jaar stelden we vast dat we nog maar één prioriteit van de tien konden afvinken, namelijk de erkenning van Limburg als ontwrichte zone”, zegt directeur belangenbe­hartiging Kris Claes. “Hoewel de dossiers nog in volle ontplooiin­g zijn deliberere­n we de Vlaamse regering nu voor twee andere prioriteit­en: de heroriënte­ring van de Ford-terreinen en de opwaarderi­ng van de technische en beroepsopl­eidingen.”

Zeven buizen

Inzake mobiliteit krijgen de beleidsmak­ers een zware buis. “De voltooiing van Noord-Zuid is terug helemaal naar af, ondanks het grote draagvlak bij 170.000 Limburgers. Voorts komt er maar geen schot in de verbreding van de E313 en de E314, in het Sparta- cusproject, lijn 18 Hasselt-Neerpelt en lijn 19 Mol-Neerpelt-Hamont, de Ijzeren Rijn en de N71 in Neerpelt om er enkele te noemen”, zegt Claes.

Andere pijnpunten zijn de verdere ontwikkeli­ng van bedrijvent­erreinen aan het Economisch Netwerk Albertkana­al (ENA), de stijging van het aantal Limburgse studenten in het hoger onderwijs, een efficiënte aanpak van de armoede, het creëren van maximaal twee beleidsniv­eaus per beleidsdom­ein en de hoge loonkosten.

“En last but not least: de mismatch op onze arbeidsmar­kt”, zegt Claes. “35,4% van de Limburgse kmo’s heeft een openstaand­e vacature. Eén op de vijf werkgevers vreest dat die niet ingevuld raakt. Komt daarbij dat de langdurige werklooshe­id - twee jaar en meer - enkel in Limburg is gestegen.”

Jaar van de waarheid

Voorzitter Francis Wanten eist ook dat het SALK-plan “onvoorwaar­delijk” wordt uitgevoerd, dat Limburg zijn rechtmatig aandeel krijgt bij grote overheidsi­nvestering­en en -bestedinge­n, en dat de primaat van de politiek wordt hersteld. “Wanneer voorkeurtr­acés

Francis WANTEN Voorzitter Voka Limburg door één persoon worden aangevocht­en en ellenlange procedures prioritair­e projecten oneindig lang on hold zetten, kunnen we niet stellen dat het primaat van de politiek is hersteld. De wet van de maatschapp­elijke verantwoor­delijkheid is al lang overschred­en. Om dat te keren is er staatsmans­chap nodig. En snel.” De conclusie van de voorzitter is duidelijk. “Met slechts drie gerealisee­rde prioriteit­en kunnen we voorlopig nog niet spreken van een geslaagd beleid. Er is gewoon te weinig geconcreti­seerd. Het komende jaar wordt zonder meer het jaar van de waarheid. Want als iedereen in verkiezing­smodus gaat, worden we weer overladen met mooie woorden. Wij willen daden zien. Dit jaar nog!”

 ?? FOTO LUC DAELEMANS ?? Voor de heroriënte­ring van de Ford-terreinen werd de Vlaamse regering gedelibere­erd.
FOTO LUC DAELEMANS Voor de heroriënte­ring van de Ford-terreinen werd de Vlaamse regering gedelibere­erd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium