Het Belang van Limburg

“Nog liever elke dag ballen in de tuin dan dat gedrocht”

Buren willen geen tribune van bijna 10 meter hoog op Sporting

- Dirk JACOBS

Sporting Hasselt wil tussen het hoofdplein aan de Oude Kuringerba­an en de achterligg­ende jeugdvelde­n een nieuw gebouw annex tribune optrekken. Maar dat is niet naar de zin van de buren. Die zien liever geen tribune van bijna 10 meter hoog in hun achtertuin. “Waar is dat in godsnaam voor nodig?” vraagt buurman Georges Van Ranst zich af. Het stadsbestu­ur bekijkt alle bezwaarsch­riften. “En dan nemen we een beslissing over de bouwvergun­ning”, zegt schepen Tom Vandeput (CD&V).

We dragen Sporting een warm hart toe, maar dit moet een uitbreidin­g op mensenmaat worden

Na jarenlang gebakkelei tussen de stad en de club over wie nu welke kosten in de verbouwing en het onderhoud van het huidige stadion moest gaan dragen, kwam Sporting vorig jaar plots met de oplossing: een nieuwe tribune met 560 zitjes, een cafetaria die zowel het hoofdveld als de jeugdvelde­n kan bedienen en acht kleedkamer­s waardoor iedereen voortaan in nette omstandigh­eden kan douchen na een wedstrijd. Niemand Georges VAN RANST

Buur heeft er iets op tegen. “Ook wij niet, integendee­l”, zegt Georges Van Ranst namens de buren. “Maar dan kregen we plots de tekeningen te zien waarbij die tribune een hoogte haalt van 9,60 meter. Dat is toch al te gek. Waarom moet dit in godsnaam? We dragen Sporting een warm hart toe en zijn het er helemaal mee eens dat ze investeren voor de jeugd en de accommodat­ie willen verbeteren. Ons voorstel is dat het huidige stadion verfraaid zou worden en dat alles blijft zoals het is. En als ze absoluut iets willen doen voor de jeugd, dan kan een gebouw met twee bouwlagen toch ook volstaan?”

“Kijk, we zijn echt niet tegen de club, anders bleef ik hier na al die jaren niet wonen. Maar ik heb nog liever elke dag voetballen in mijn tuin dan dat ik tegen dat gedrocht moet aankijken. Bovendien kijken ze op die manier recht in onze tuin, iets waarvoor ook de andere buren hier vrezen. We gaan ervoor ijveren dat dit een uitbreidin­g op mensenmaat wordt, met begrip voor de omwonenden.”

“We kennen de plannen van de club die besproken zijn met onze sportdiens­t en we nemen nu ook de bezorgdhed­en van de buren mee”, zegt schepen van Ruimtelijk­e Ordening Tom Vandeput. “Meer kunnen we voorlopig niet over dit dossier kwijt, daarvoor moeten we nog samenzitte­n in het schepencol­lege.”

Bij de club kon gisteren geen reactie gesprokkel­d worden.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? De buren van Sporting Hasselt uit in de Alverbergs­traat zien de plannen van de club niet zitten.
FOTO SERGE MINTEN De buren van Sporting Hasselt uit in de Alverbergs­traat zien de plannen van de club niet zitten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium