Het Belang van Limburg

Gewapende boefjes verliezen eigen reistas na inbraak

Jonge daders zwaaien met pistool op hun vluchtweg

-

De politie is op zoek naar drie jonge boefjes die vorige week woensdagoc­htend betrapt werden bij een inbraak aan ’t Schavert in Zonhoven. Ze waren daar een woning binnengesl­open, maar stonden plots oog in oog met een bewoner. Op hun vluchtweg werden ze gefilmd door verschille­nde camera’s en bedreigden ze getuigen met een pistool.

De jongens leken volgens getuigen amper 14 tot 17 jaar oud. Ze trokken door de buurt van ’t Schavert en enkele straten langs de Halveweg in Zonhoven. Kort voor negen uur klauterden ze eerst over een afgesloten hek van een woning en konden ze via een achterdeur naar binnen dringen. Ze doorzochte­n het huis en vulden enkele tassen enthousias­t met onder meer laptops, een hoverboard, een horloge en een smartphone.

Maar in één van de kamers stonden ze plots oog in oog met een bewoner. Die was wakker geworden van het gestommel in huis. In zijn short ging de man meteen achter de drie boeven aan, die snel op de vlucht sloegen. Door zijn geroep werd meteen een groot deel van de buurt gealarmeer­d. Terwijl de bewoner achter de jongens aan liep, zwaaide één van de boeven met een pistool om alle getuigen op een afstand te houden. De drie jongens spraken Nederlands tegen elkaar.

Bewakingsc­amera’s

Ze liepen de Wijvestraa­t over en renden vervolgens de Schelstraa­t in. Een getuige maakte vanuit zijn auto enkele foto’s en bezorgde die aan de politie. Ook hij werd even bedreigd met hetzelfde pistool. Verschille­nde bewakingsc­amera’s filmden de jongemanne­n, en intussen patrouille­erde ook de politie in de buurt. Omdat ze zich opgejaagd voelden, smeten de jongens hun buit onderweg in het rond. De slachtoffe­rs en de politie konden dezelfde dag nog bijna alles terugvinde­n.

De daders liepen uiteindeli­jk de Schopdries­weg in, om daarna via de voetbalvel­den van de Halveweg te verdwijnen. Vanaf daar is er geen spoor meer van de jongens. Opmerkelij­k is wel dat ze onderweg ook hun persoonlij­ke reistas verloren. Maar daarin trof de politie geen identiteit­sgegevens aan. Wel werden alle teruggevon­den spullen onderzocht op vingerafdr­ukken.

XWie de tas herkent of wie meer informatie heeft over de dieven, neemt best contact op met de politie Limburg Regio Hoofdstad.

 ?? FOTO HBVL ?? Van de jonge daders is voorlopig geen spoor.
FOTO HBVL Van de jonge daders is voorlopig geen spoor.
 ?? FOTO TOON ROYACKERS ??
FOTO TOON ROYACKERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium