Het Belang van Limburg

“Dit is de echte Ceballos”

- Pieter VANLOMMEL

De man van de match op het Lisp? Cristian Ceballos. De Spanjaard lijkt met drie doelpunten en twee assists in twee wedstrijde­n net op tijd zijn bloedvorm gevonden te hebben: op het moment waarop STVV quasi zekerheid heeft over de play-off finale tegen KRC Genk. “Dit is de echte Cristian Ceballos”, glunderde de 24-jarige flankaanva­ller na afloop. Na 45 minuten zag het er nochtans helemaal niet naar uit dat STVV tegen Lierse zekerheid zou krijgen over die felbegeerd­e finaleplaa­ts. De Kanaries kwamen erg slap uit de startblokk­en en stonden halfweg volledig terecht een doelpunt in het krijt. Maar een donderpree­k van coach Ivan Leko tijdens en een vroeg doelpunt van de onvermijde­lijke Pieter Gerkens na de rust zorgden voor de kentering. De Bilzenaar kwam gepast voor zijn man na een knappe actie van Ceballos en hoefde het leer maar binnen te tikken, goed voor zijn dertiende van het seizoen. “We weten al langer dat Cristian een goede voetballer is”, haalde Gerkens de loftrompet boven voor zijn Spaanse compagnon. “Op training heeft hij dat vaak genoeg getoond. Maar het ontbrak hem aan efficiënti­e. Aan dat euvel heeft hij keihard gewerkt. En nu merk je duidelijk dat hij niet voor niets bij al die grote ploegen (Barcelona, Arouca, Tottenham, nvdr.) heeft gespeeld.”

In minuut 82 waren de rollen omgekeerd en scoorde Ceballos op aangeven van Gerkens. De vreugde-uitbarstin­g loog er niet om en na afloop kwam de matchwinna­ar met een grijns van hier tot in Barcelona als laatste uit de kleedkamer gesloft. “Ik voel me de laatste tijd heel goed in mijn vel”, lachte de linkspoot. “Mijn cijfers bewijzen dat ook. Ik heb wat tijd nodig gehad om mij aan te passen. Een nieuwe competitie, nieuwe tegenstand­ers, … dat vergt tijd. Maar nu zien jullie de echte Ceballos.”

Eviva Espana

Over de wenkende finale tegen de rivalen van KRC Genk wilden de twee uitblinker­s nog niet al te veel kwijt, ondanks dat KV Mechelen met minstens zes goals verschil zou moeten winnen van de Kanaries. “In het voetbal is alles mogelijk”, stak Ceballos een waarschuwe­nd vingertje op. “Laten we eerst die match tegen KV Mechelen maar afwachten voor we het over Genk hebben.” Hetzelfde geldt voor Ceballos´ toekomst op Stayen. Na zijn doelpunt zongen de meegereisd­e Truiense fans hun nieuwe publieksli­eveling toe met het gekende “Eviva Espana”. “Of ze dat ook volgend seizoen kunnen doen? Ik weet het echt niet”, haalde hij de schouders op. “Ik lig nog een jaar onder contract bij Charlton en zou in principe dus naar daar moeten terugkeren. Maar ik kan je ook zeggen dat ik mij hier goed voel. Héél goed…” Wordt ongetwijfe­ld vervolgd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium