Het Belang van Limburg

Ryan Mmaee maakt eerste profdoelpu­nt

-

Standard lijkt het seizoen toch met een goed gevoel zullen eindigen. De 1-3-zege op Waasland-Beveren betekende de eerste zes op zes in ruim zeven maanden voor de Rouches. Dat gebeurde mede dankzij Ryan Mmaee (19), die opnieuw sterk speelde en zijn eerste profdoelpu­nt maakte. “Niet de mooiste, maar een goal is een goal”, glunderde het talent.

Op het halfuur toucheerde Ryan Mmaee net genoeg een strakke voorzet van Goreux zodat Emond de 0-1 kon binnentikk­en. Bij de 0-2 ging het andersom. Emond legde terug op Mmaee, die van dichtbij en via de paal de score verdubbeld­e. “Een doelpunt waar ik lang op heb gewacht”, lachte de 19-jarige spits na afloop. “Oké, het was niet de mooiste, maar een goal is een goal. De samenwerki­ng met Renaud verliep goed.” Mmaee werd eerder dit seizoen nog door Jankovic naar de C-kern verbannen. “Sindsdien ben ik veel profession­eler geworden”, zei het jonge talent. “Ik ben me meer bewust van wat ik moet doen om mijn potentieel te bereiken. Ik werk harder op training en voel me mentaal sterker. Mijn toekomst? Ik voel me goed bij Standard en wil hier graag eerste spits worden. Ik ben blij dat ik punten heb kunnen scoren, maar twee goede matchen is nog niet genoeg.” Na de 0-2 van Mmaee werd het nog spannend. Met een rake kopbal verschalkt­e Zinho Gano de debuterend­e doelman Arnaud Bodart (neefje van exRode Duivel Gilbert), maar na rust zette Edmilson orde op zaken.

Raman: Zulte Waregem?

Gisteren sijpelde ook door dat Raman kan rekenen op interesse van Zulte Waregem, dat op zoek is naar een snelle (Belgische) spits. Raman ligt nog wel onder contract in Luik.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Junior Edmilson feliciteer­t Mmaee met zijn goal.
FOTO PHOTO NEWS Junior Edmilson feliciteer­t Mmaee met zijn goal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium