Het Belang van Limburg

Maaseik trekt Canadees internatio­nal aan

-

Noliko Maaseik is bezig met de sleutelpos­ities in te vullen voor volgend seizoen. Na de komst van hoofdaanva­ller Jolan Cox (Antwerpen) wordt de 27-jarige Canadese internatio­nal Jay Blankenau (1m94) aangeworve­n als nieuwe spelverdel­er. Hij

FUTSAL

Nieddu weg bij ’t Knooppunt - Carmelo Nieddu is niet langer trainer van de Nederlands­e topclub ’t Knooppunt Amsterdam. Nadat de Houthalena­ar openbaar maakte dat hij de volgende drie seizoenen bij Gelko Hasselt aan de slag gaat, besloten beide partijen op initiatief van het clubbestuu­r per direct uit elkaar te gaan. De ploeg startte gisteravon­d zonder Nieddu aan de play-offs.

Renolim naar Borgloon - Het ambitieuze Renolim Alken verhuist komend seizoen naar de sporthal van Borgloon en wijzigt zijn naam in Renolim Borgloon. De club mikt komend jaar op de titel in derde nationale en liet nagenoeg iedereen bijtekenen. Nieuw zijn Naser Skeric (Pibo Hoeselt), Sven Vanvolckso­m (Meeuwen), Aziz Lagouireh (Lummen), Stijn Eerdekens (Beverlo) en coach Tarzan Duric (Terkoest). Sven Vanecht wordt T2.

Hasselt haalt Spanjaard - Bekerwinna­ar Gelko Hasselt heeft na het binnenhale­n van coach Carmelo Nieddu een eerste grote deed in Europa ervaring op in Griekenlan­d, bij het Nederlands­e Groningen en bij TSV Dueren in de Duitse Bundesliga. Blankenau haalde, als bankzitter, met Canada de kwartfinal­es op de Olympische Spelen in Rio 2016. transfer gerealisee­rd. Bij het Italiaanse Futsal Bisceglie haalt het de Spaanse verdediger Christian Ortiz (27) weg.

VOLLEYBAL

Transferni­euws - De 34-jarige Est Rait Rikberg (Tartu) volgt de Fransman Julien Lemay op als libero bij Menen in de hoogste klasse. Lemay vindt onderdak bij het Franse Tourcoing. En de Belgische internatio­nal Bram Van den Dries ruilt het Franse Spacers Toulouse voor de topliga in Zuid-Korea. Van den Dries kan bijna 300.000 euro netto verdienen.

WIELRENNEN

Stevens wint in Lommel - Timothy Stevens heeft de wedstrijd voor eliten z/c en beloften in Lommel gewonnen. In Lommel ontsnapte hij samen met Sven Noels, maar die had in de sprint geen enkel verhaal tegen Stevens. Majka wint in Californië - Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) heeft de tweede rit in de Ronde van Californië gewonnen. Hij is ook de nieuwe leider.

 ??  ??
 ?? FOTO JS ?? Jay Blankenau.
FOTO JS Jay Blankenau.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium