Het Belang van Limburg

“Niet blind aanvallen”

- Geert STIENISSEN

Koersel krijgt vanavond de kans om na drie verliesmat­chen eindelijk een keer te winnen tegen GS Beek en vooral om te promoveren. “We hebben een ijzersterk­e thuisreput­atie. Het moet dus kunnen”, zegt een optimistis­che Mehmet Simsek. “We zullen uit een ander vaatje moeten tappen”, beseft goalgetter Nico Claes. “We hadden een collectiev­e offday in de heenmatch, die in een 2-1 verlies uitmondde. We waren simpeltjes uitgedrukt ‘te plat’ en dat mag ons niet opnieuw overkomen. Omdat bijna iedereen ondermaats speelde, moeten we niet met de vinger wijzen maar de borst nat maken voor wat komen gaat.”

“Het slechte gevoel dat we overhielde­n aan die partij komt vooral voort uit het besef dat er meer in zat”, vult draaischij­f Simsek aan. “We presteerde­n onder ons normale niveau en toch zat de gelijkmake­r er in de slotfase nog altijd in. Maar na een zwaar seizoen zitten we minder fris. Door de blessures van Murat Eren, Julio Ruiz en Pieter-Jan Maes missen we bovendien de nodige defensieve routine.”

“Omdat we één doelpunt in het krijt staan, is het natuurlijk aan ons om het spel te maken”, weet Simsek. “Toch mogen we absoluut niet blind ten aanval trekken. Beek heeft de reputatie een sterk georganise­erd team te zijn. Het is aan ons om niet in het mes te lopen. Dat Groen Star niet moet winnen speelt uiteraard in hun voordeel, anderzijds is ons uitdoelpun­t van goudwaarde want een 1-0-zege volstaat.” “Met 33 goals in de competitie mag ik niet klagen”, weet Nico Claes. “Het zou echter mooi zijn om nog één keer beslissend te zijn. Het bestuur heeft hard gewerkt om een kampioenen­ploeg samen te stellen. Dat we Herkol voor ons moesten dulden, was een kleine ontgoochel­ing. Maar promoveren via de eindronde is me even lief.”

“Toch was dit een goed seizoen”, verrast Simsek. “Koersel speelde puik voetbal, we brachten spektakel voor eigen publiek en jonge gasten veroverden een plekje in het team. Eerlijk, Koersel was de best voetballen­de ploeg uit tweede provincial­e A.”

Simsek werd bovendien uitgeroepe­n tot provinciaa­l voetballer van deze reeks. Zijn ploegmaat Nico Claes werd tweede. “Dat deed me enorm veel plezier”, dixit Mehmet. “Vooral omdat het mijn derde trofee was en de tweede opeenvolge­nde keer dat ik won. Toegegeven, het feit dat Nico in de spits loopt, zorgt ervoor dat ook ik meer opval. Je kan de bal wel panklaar leggen maar als je geen klasbak op de negen hebt die ze in het mandje legt, dan valt dat minder op. De rest van het team helpt me bovendien om mijn spel te spelen. Die trofee is dus ergens een verdienste van heel Koersel. De jongens verdienen de promotie. Ik reken vanavond dan ook op massale steun van onze achterban. Veel volk helpt ons om zeker nog een keer te knallen.” Provincial­e eindronde

Het is uitkijken naar de finale in tweede. De winnaar promoveert naar eerste, de verliezer moet afwachten hoe Bilzen-Waltwilder en Heur-Tongeren het ervan afbrengen in de interprovi­nciale eindronde. Als één van hen het haalt, stijgt ook de verliezend­e finalist in tweede. En als ze het allebei halen, dan mag zelfs de winnaar van het duel tussen Sch.-Beverst en Mechelen a/d Maas hogerop.

Dat kan ook in derde provincial­e een sneeuwbale­ffect hebben. Als er één Limburgse eersteprov­incialer promoveert, stijgt er in derde een ploeg extra. En als de eersteprov­incialers het allebei klaar spelen, zelfs twee. Maar dat is toekomstmu­ziek. Onderaan in derde kan straks wél al een beslissing vallen. Als Gestel wint, is het zeker van het behoud.

TWEEDE PROVINCIAL­E

DERDE PROVINCIAL­E

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Nico Claes en Mehmet Simsek.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Nico Claes en Mehmet Simsek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium