Het Belang van Limburg

Mission impossible voor Sporting

- Jeroen FISSETTE

Vanavond staat Sporting Hasselt op het veld van Eendracht Aalst voor een loodzware opdracht. De 1-3-thuisneder­laag van vorige zondag goedmaken, lijkt zelfs een mission impossible. Doelman Dylan Swinnen is uiteraard verplicht om nog te geloven in een goede afloop. “We moeten er het beste van maken maar drie keer scoren op verplaatsi­ng is natuurlijk nooit makkelijk. Toch weiger ik naar Aalst af te reizen met de gedachte dat de degradatie een feit is. Ik zal er nog voor 200% invliegen”, aldus de 24-jarige Swinnen. “Ik begrijp wel dat er bij de supporters nog weinig hoop is maar als spelersgro­ep mogen we daar niet aan denken.” Hoe het ook afloopt, toch gaat Swinnen ervan uit dat hij volgend seizoen tussen de Hasseltse palen staat. “Ik heb nog een contract voor een jaar. Zelfs als we zouden degraderen naar de tweede amateurlig­a wil ik blijven want ik heb dit seizoen veel te weinig gespeeld.”

Swinnen belandde inderdaad na een tiental wedstrijde­n op de bank. Hij geraakte pas helemaal op het einde van de competitie weer onder de lat. “Natuurlijk had ik veel liever sneller weer in doel gestaan”, zo trapt hij een open deur in. “Want vanop de bank kan je jouw ploeg niet helpen. Maar ik kreeg pas twee matchen voor het einde weer mijn kans. Toen was het kalf in feite al verdronken en werd er alleen nog maar naar de uitspraak in de zaak Deinze gekeken.” Swinnen heeft er zijn derde seizoen als eerste keeper van Sporting opzitten. “Het degelijke niveau dat ik de voorbije twee seizoenen bereikte, wilde ik doortrekke­n. Dat is niet gelukt. De supporters hebben dit seizoen de echte Dylan niet kunnen zien. Dat vind ik spijtig. Ik wil dat volgend seizoen goedmaken”, kijkt hij al vooruit.

Drie keer scoren

Voor wie het nog niet zou weten: Sporting moet minstens drie keer scoren, iets waarin het in de reguliere competitie slechts één keer in slaagde: thuis tegen Seraing (3-3). Maar in de eerste ronde van de beker won het wél met 1-4 op het veld van Ganshoren. Nog een pikant detail: vorig seizoen won Aalst in de eindronde met 1-4 op het veld van La Louvière. De terugwedst­rijd eindigde echter op 0-5 met goals van ... Ouedraogo en Di Lallo. Zij weten dus hoe het moet. SP. HASSELT: Corstjens, Timmermans, Rentmeiste­r en Iboma zijn geblesseer­d.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Dylan Swinnen.
FOTO SVEN DILLEN Dylan Swinnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium