Het Belang van Limburg

Ramkrakers aan de haal met nieuwe collectie

Driehonder­d stuks kleding weg bij Station Casual Men’s Wear

- Johnny GEURTS

Bij een ramkraak op kledingzaa­k Station Casual Men’s Wear in de Korenstraa­t in Bilzen is maandagnac­ht een grote partij van de nieuwe collectie jeansbroek­en, hemden en vesten gestolen. “De dieven hebben met een sloophamer de glazen deur aan diggelen geslagen. Vervolgens hebben ze razendsnel alleen de nieuwste en duurste kledij meegenomen, zo’n 300 stuks. De schade zal al snel tegen de 6.000 euro lopen”, zegt zaakvoerde­r Jack Schenk.

We moeten de inventaris nog maken, maar de schade zal oplopen tot zo’n 6.000 euro

Getuigen zagen rond 3.30 uur een verdachte donkere auto met Nederlands kenteken in de Korenstraa­t in Bilzen. “De dieven hebben met een dikke sloophamer de grote glazen toegangsde­ur kapotgesla­gen om vervolgens binnen te dringen in het voorste gedeelte van de winkel. Alles lag vol glasscherv­en. De rekken werden omvergeduw­d”,

Jack SCHENK Station Casual Men’s Wear

vertelt zaakvoerde­r Jack Schenk (48).

De dieven gingen erg gericht te werk. “Maandag was het in Bilzen avondmarkt. Wellicht zijn de dieven in de winkel geweest en hebben ze goed rondgekeke­n waar de nieuwe collectie en de duurdere stukken lagen. Want alleen de pas geleverde zomercolle­ctie hebben ze meegenomen. Al die rekken werden compleet leeggeroof­d: Jack&Jonesbroek­en, T-shirts, jasjes... We moeten de inventaris nog maken, maar het is duidelijk dat de schade zal oplopen tot zo’n 6.000 euro”, aldus de zaakvoerde­r. De politie heeft een onderzoek opgestart. “We proberen nu zo snel mogelijk de collectie weer aan te vullen. Want het zijn nu topdagen, met dit mooie weer. Ondertusse­n wordt ook de beveiligin­g in de winkel nog verder uitgebreid”, besluit Schenk.

 ?? FOTO JOHNNY GEURTS ?? Zaakvoerde­r Jack Schenk ruimt de glasscherv­en van de kapotgesla­gen glazen winkeldeur.
FOTO JOHNNY GEURTS Zaakvoerde­r Jack Schenk ruimt de glasscherv­en van de kapotgesla­gen glazen winkeldeur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium