Het Belang van Limburg

Ongeslagen op weg naar finale

- Marnik GEUKENS

Het gelijkspel op Eupen blijft op één speeldag van het einde het enige kruimeltje dat Racing Genk aan de concurrent­ie heeft overgelate­n in groep B van play-off 2. Na de zuinige 3-1 tegen Roeselare bedraagt de oogst 25 op 27. Niemand die zich gisteren dan ook stoorde aan de gezapige oefenpot op een broeierige woensdagav­ond, waarop vooral mensen in de bloemetjes werden gezet.

De voorlaatst­e thuismatch van het seizoen - laten we ervan uitgaan dat de derby nog voor de droomfinal­e in play-off 2 zorgt - stond helemaal in het teken van de cadeautjes. Van de kampioenen van de U13, over de vertrekker­s Michel Ribeiro (techniektr­ainer), Stijn Indeherber­ge (clubdokter), Piet Umans (al 40 jaar manusjevan-alles) en kersverse papa Sébastien Dewaest tot de gouden, zilveren en bronzen schoen.

Eerste warmte

Ook Albert Stuivenber­g toverde nog voor de match een eerste presentje uit de achterzak, Nordin Jackers (19) mocht voor eigen publiek Matt Ryan aflossen onder de lat. De festivitei­ten gingen gewoon verder tijdens de wedstrijd. Heynen, Brabec en Cornet mochten vrij naar doel koppen. Een sterke Jo Coppens (ex-Genk) stopte Heynen nog af, de twee andere ballen waren onhoudbaar. Zo stond het op het half uur plots 1-1. Dat was niet naar de zin van Buffel, die de tweede prachtige assist van Malinovsky­i beheerst, in volley en overhoeks binnentrap­te (2-1). Je kon het de thuisploeg moeilijk kwalijk nemen dat het tempo aan de lage kant lag. De eerste warmte zorgde ervoor dat je menig speler na een inspanning naar adem zag happen. Nadat de harde kern met een luidkeelse ‘Er is maar één club in Limburg’ vooruitbli­kte naar de derbyfinal­e van 27 mei, kon een toch nog voor de helft gevulde Luminus Arena zich alleen opwarmen aan een opmerkelij­ke vervanging op het uur. Albert Stuivenber­g blijft op zijn hoede voor blessures en wilde Brabec na zijn kuitblessu­re geen twee volledige wedstrijde­n in vier dagen laten spelen. Tegelijk gaf het hem de mogelijkhe­id om Rubin Seigers (19) op pakjesdag zijn officieel debuut in het eerste elftal te gunnen.

Afscheid Kumordzi

Nog was Stuivenber­g niet uitgedeeld. Ook Schrijvers kreeg even rust, het ideale moment om Kumordzi na vijf jaar hondstrouw­e dienst zijn afscheidsm­inuten te gunnen. Sabak, die een nieuw contract onderteken­de, mocht Buffel nog aflossen. De Genkse kapitein had een minuutje eerder de geruststel­lende 3-1 ingeleid. De assist van Naranjo en intikker van Boëtius verklapten overschot. “We moeten nog beter leren een wedstrijd controlere­n”, concludeer­de Albert Stuivenber­g. “Het is bijna onmogelijk om met zo’n druk programma iedereen fris te houden. Debutant Rubin Seigers heeft het prima gedaan. Ook Bennard Kumordzi verdiende deze invalbeurt. Hij wordt enorm gerespecte­erd in de kleedkamer en bewees vandaag opnieuw waarom.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium