Het Belang van Limburg

Broers Surmont samen op podium op BK

- Frederik BAETEN

Slechts vier medailles voor de Limburgse delegatie op het BK tafeltenni­s voor de niet-A-klassement­en. Drie van die vier medailles gingen naar spelers van TTC Schulen. Straffer nog: het zilver en het brons bij de heren D was voor de broers Jasper en Klaas Surmont. “Samen op het podium was fijn, maar we blikken met het beste gevoel terug op ons goud op de BK dubbels”, aldus Jasper. Maak kennis met de familie Surmont uit Schulen: Ine (18), Jasper (17), Klaas (15), Floris (12) en Pepijn (10). “Alle jongens van het gezin spelen tafeltenni­s”, vertelt Klaas. “We hebben in een niet zo ver verleden ook tennis gespeeld, maar tafeltenni­s ligt ons beter. Ik ben het eerst begonnen en Jasper is in mijn kielzog gevolgd. De jongsten spelen inmiddels ook al een tijdje bij Schulen.” Jasper en Klaas speelden afgelopen seizoen samen interclub in tweede provincial­e. Daar speelden ze in de middenmoot. Maar individuee­l werd het een seizoen om duimen en vingers van af te likken voor beiden. Vooral voor Klaas. Hij werd provinciaa­l én Vlaams kampioen bij de D’s en pakte op het BK brons bij de D’s én met Jasper goud in het dubbel D. Klaas: “Op het PK heb ik de meeste medailles gehaald. Daar was de tegenstand ook net iets minder zwaar. Maar vraag mij naar de mooiste en ik zeg ook meteen de dubbeltite­l met Jasper. Dat was echt kicken.”

De goede prestaties van de broers blijven niet zonder gevolgen. Jasper: “Ik stijg van D0 naar C6 en Klaas stijgt zelfs naar een C0klasseme­nt. In de interclub gaan onze wegen wel scheiden. Ik blijf in tweede provincial­e actief, terwijl Klaas in landelijke gaat spelen. Volgend jaar vat ik studies burgerlijk ingenieur aan en die krijgen uiteraard voorrang. Tafeltenni­s is voor mij sowieso enkel voor de fun.”

Klaas heeft wel ambities in het tafeltenni­s. “Ik zou op termijn toch graag bij de eerste ploeg van Schulen willen meedraaien.”

Britt Buekers (eveneens Schulen) pakte brons bij de C-dames, Matthias Vanvincken­roye van Hoeselt greep zilver bij de E-heren.

 ?? DILLEN
FOTO SVEN ?? Klaas en Jasper Surmont.
DILLEN FOTO SVEN Klaas en Jasper Surmont.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium