Het Belang van Limburg

Boonen debuteert in autosport

-

Tom Boonen (36) maakt op 8 en 9 juli zijn debuut in de autosport. Hij start in de 25 Uur Fun Cup op het circuit van Francorcha­mps. Zijn wagen - een Fun Cup Evo3 - zal hij delen met de racers Anthony Kumpen en Bert Longin en journalist Ruben Van Gucht. Zijn eerste kennismaki­ng is gepland voor 7 juni op Circuit Zolder. Die dag legt hij ook zijn theoretisc­he en praktische licentiete­st af. Boonen: “Er startten 130 Kevers, waardoor je altijd iemand hebt om je aan te meten. Aangezien iedereen over hetzelfde materiaal beschikt, zal ik mijn niveau kunnen inschatten.” Boonens auto zal het nummer 114 dragen. “In mijn wielercarr­ière heb ik 114 UCI-wedstrijde­n gewonnen.”

AUTOSPORT

Lagrange naar 24 Uur van Zolder - Peltenaar Niels Lagrange en Pieter Vanneste doen met hun Lamborghin­i Huracan Super Trofeo mee aan de 24 Uur van Zolder. De twee andere rijders zijn nog niet bekend.

WIELRENNEN

Sagan troeft Zabel af - Peter Sagan heeft de derde rit in de Ronde van Californië gewonnen. De wereldkamp­ioen was op de steile aankomstst­rook in Morro Bay sneller dan Rick Zabel. Jarige Boasson Hagen wint in Noorwegen - Noors kampioen Edvald Boasson Hagen heeft zijn team Dimension Data woensdag een tweede overwinnin­g bezorgd. Na zijn Spaanse ploegmaat Omar Fraile in de Ronde van Italië, won Hagen op zijn dertigste verjaardag voor de neus van Tosh Van der Sande de openingsri­t van de Ronde van Noorwegen waarin ook wereldkamp­ioen veldrijden Wout van Aert zich had getoond.

WATERSKIRA­CEN

Hasseltse race naar Viersel - De race van 11 juni die in Hasselt gepland was gaat niet bij de HYC door. De club van Viersel neemt de wedstrijd over.

ZWEMMEN

Alleen Timmers, Croenen en Buys naar WK - Ons land trekt volgende zomer (15 tot 30 juli) met een minidelega­tie naar het WK zwemmen in Boedapest. De nationale federatie stuurt alleen Pieter Timmers, Louis Croenen en Kimberly Buys naar Hongarije. Een aflossings­ploeg is er niet eens bij.

TENNIS

Murray blijft krasselen - Andy Murray werd ook in Rome voortijdig uitgeschak­eld. De nummer 1 van de wereld verloor in de tweede ronde van de Italiaan Fabio Fognini (ATP 29) met 6-2 en 6-4.

Wickmayer naar kwartfinal­es - Yanina Wickmayer (WTA-73) heeft zich woensdag voor de kwartfinal­es van het ITF-tornooi in het Slovaakse Trnava geplaatst. De 27-jarige Vlaams-Brabantse versloeg de Duitse Tamara Korpatsch (WTA-132) met 6-4, 3-6 en 6-1.

Coppejans uitgeschak­eld - In het Duitse Heilbronn verloor Kimmer Coppejans (ATP 164) in de tweede ronde met 6-3, 3-6 en 3-6 tegen Fucsovics (ATP 152).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium