Het Belang van Limburg

“Ambitie moet er zijn”

Bilzen-Waltwilder en Heur-Tongeren willen allebei promoveren

- Marc TRUYERS

Bilzen-Waltwilder en Heur-Tongeren beginnen vanavond aan de interprovi­nciale eindronde. Aan Vlaamse zijde werd die nacompetit­ie opgesplits­t in twee poules van vijf ploegen uit vijf Vlaamse provincies. De twee Limburgse fusieploeg­en starten met ambitie: “Wij willen graag naar de derde amateurlig­a”, zeggen Geert Weckx (sportief verantwoor­delijke Heur-Tongeren) en Johny Castermans (voorzitter Bilzen-Waltwilder) in koor.

Wat vind je van de trip door Vlaanderen?

Geert Weckx: “Het is een sportieve uitdaging voor onze club om ons te meten met de betere provincial­e clubs uit Vlaanderen. Met verplaatsi­ngen naar Lille en Stekene mogen we niet klagen, zowel wat afstand betreft als tijdstip, vermits deze in het weekend plaatsvind­en.”

Johny Castermans: “Voor ons vallen de verplaatsi­ngen ook goed mee. Beide donderdage­n mogen we in eigen stadion aantreden, wat toch een wezenlijk voordeel is voor de werkende mens. Ik vind het systeem van die poules trouwens veel eerlijker. Voordien werd Limburg echt stiefmoede­rlijk behandeld. De winnaar van de eindronde in Antwerpen mocht bijvoorbee­ld reeds promoveren zonder interprovi­nciale eindronde.”

Zijn jullie voldoende gewapend?

Weckx: “Ik denk het wel al is dit vooraf moeilijk in te schatten. Het is zo dat er een paar oudere, ervaren spelers ons gaan verlaten om op die manier de deur open te zetten voor jongere spelers. En laat dit nu net onze toekomstvi­sie zijn om onze eigen jeugdspele­rs meer en meer te laten doorstrome­n naar onze A-kern. Onze aanwinsten

TWEEDE PROVINCIAL­E SCH.-BEVERST E. MECHELEN A/D MAAS 2 4

E. Mechelen a/d Maas won gisteren de return (heen: 2-3) van de troostings­wedstrijd tegen Sch.-Beverst met 2-4. Als beide Limburgse teams in de interprovi­nciale eindronde stijgen, promoveert Eendracht alsnog. hebben ook al bewezen dat ze dit niveau aankunnen en hopen dat ze in de toekomst samen met ons kunnen doorgroeie­n naar het nationaal niveau, mocht dit nu nog niet het geval zijn.” Castermans: “Dat is moeilijk in te schatten, omdat we geen idee hebben wat de andere ploegen waard zijn. Ik heb een vriend in Booischot, waardoor ik regelmatig een wedstrijd in de provincie Antwerpen meepik. Ik vind het niveau hoger dan in Limburg. De vorm van de dag zal een grote rol spelen.”

Hoe graag willen jullie promoveren?

Weckx: “Sinds de opstart van de fusieploeg FC Heur-Tongeren

DERDE PROVINCIAL­E EKSEL A TERVANT 2 0

Eksel A boekte gisteravon­d een negende zege op rij: 2-0 tegen Tervant. De bezoekers kregen uiteindeli­jk een les in efficiënti­e. Camps opende in de eerste helft de score met een strak schot en M. Bertrands werkte in de slotminuut de 2-0 binnen en bezorgde de thuisploeg zo een prima uitgangspo­sitie. hebben we de laatste drie jaar toch al wat sportieve successen geboekt. Het eerste jaar was een schot in de roos met de titel in tweede provincial­e. De laatste twee jaar zijn we telkens doorgestot­en naar de interprovi­nciale eindronde. We blijven gezond ambitieus en voelen de nodige ondersteun­ing van het stadsbestu­ur door de aanleg van een fonkelnieu­w kunstgrast­errein op Sportoase. Trouwens, een stad als Tongeren verdient toch wel een plaats in het nationale voetbal.” Castermans: “Ik steek niet onder stoelen of banken dat we naar de derde amateurlig­a willen. Die ambitie moet er zijn, want daar werk je toch het hele jaar voor. Nu, ik denk dat alle deelnemers wel willen GRAVELO

KOLMONT

Kolmont nam gisteravon­d een stevige optie op een promotieti­cket. Gravelo klom nochtans al snel op voorsprong via Lemmens, maar Collas (kop), Lowet (omstreden strafschop) en Polling keerden de rollen om: 1-3. Muls slikte nog rood.

1 3

promoveren. Onze tegenstand­er van vanavond (Westkapell­e, nvdr) was afgelopen zaterdag onze wedstrijd tegen Heur-Tongeren aan het filmen. Hopelijk hebben ze er veel van opgestoken (lacht). Dat we die laatste poulewedst­rijd vrij zijn? Kan zowel in ons voordeel als in ons nadeel zijn. Als ze voldoende punten hebben verzameld na vier wedstrijde­n is het zelfs geen issue meer. Zondagavon­d gaan we al veel wijzer zijn.” OPITTER

STOKKEM

Opitter won gisteravon­d de heenmatch van de troostingd­uels tegen Stokkem met 3-1. De thuisploeg liep nog in het eerste halfuur tot 2-0 uit via goals van R. Pouls en D. Klaps. Gielen bracht de bezoekers weer in de wedstrijd, maar uiteindeli­jk bracht J. Swennen de kloof toch opnieuw op twee doelpunten: 3-1.

3 1

BIJKOMENDE DALERS

H.-MILLEN - GESTEL

Dankzij een 1-1-gelijkspel tegen Herderen-Millen stelde Gestel gisteravon­d het behoud in derde provincial­e veilig.

1-1

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Geert Weckx en Johny Castermans willen met respectiev­elijk H.-Tongeren en B.-Waltwilder promoveren.
FOTO TOM PALMAERS Geert Weckx en Johny Castermans willen met respectiev­elijk H.-Tongeren en B.-Waltwilder promoveren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium