Het Belang van Limburg

Geen repetitiek­ot in Diepenbeek

-

Kerkenplan: Het Kerkenplan was al goedgekeur­d in november maar die goedkeurin­g werd nu toch overgedaan omdat het agentschap Onroerend Erfgoed enkele aanpassing­en in het plan vroeg, aangaande de langetermi­jnvisie voor de kerken. “Eigenlijk is er niks veranderd”, zegt schepen Jos Leroi ( CD&V). “Als de nieuwe gebedsruim­te in Lutselus klaar is, beschikt elke Diepenbeek­se parochie weer over een eigen kerk.

Reglement jeugdraad: Er is een nieuw huishoudel­ijk reglement voor de jeugdraad. “Ik ben boos en voel me beledigd”, zegde Hugo Leroux (Groen). “Ik lees dat jongeren die een politiek mandaat uitoefenen geen lid kunnen zijn. Is politiek dan zoiets vies?” “Zeker niet”, reageerde schepen Suzy Wolfs (PUUR). “Maar de jeugdraad is een adviesorga­an voor de gemeentera­ad en dus kunnen mensen niet op beide plekken zetelen. Jongeren die wel aan politiek doen maar geen mandaat bekleden, kunnen zeker in de jeugdraad zitten.”

Terrasregl­ement: Het nieuwe terrasregl­ement is goedgekeur­d. Daarmee worden een aantal richtlijne­n gegeven die moeten leiden tot een uniformere terrasvorm­ing in de gemeente. “Afhankelij­k van de noden van de handelszak­en op die locatie”, zegt schepen Peter Prevot (Open Vld). “Maar de horecazake­n zijn vrij om een eigen voorstel in te dienen.” Repetitiek­ot: Hugo Leroux wil graag een repetitier­uimte voor Diepenbeek­se bands. “Die vraag is gesteld maar bijvoorbee­ld de inrichting en het gebruik van zulke infrastruc­tuur is te kostelijk”, verantwoor­dde schepen Miet Nelissen (PUUR) zich “Bovendien zijn er in Hasselt kwalitatie­f zeer goede mogelijkhe­den. We hebben trouwens de jongeren bevraagd en een enorme noodzaak is er niet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium