Het Belang van Limburg

Natalia wil naar het Songfestiv­al

... maar ze is niet de enige

- Jan RUYSBERGH

HASSELT - Het succes van Blanche op het songfestiv­al heeft heel wat Vlaamse artiesten aan het dromen gezet. Natalia zou maar wat graag naar Portugal afreizen volgend jaar, maar ze is niet de enige die zich geroepen voelt. Peter Van de Veire onthulde vorige weekend dat Eén in 2018 rechtstree­ks een kandidaat zal aanduiden zonder een selectiewe­dstrijd, zoals bij Tom Dice in 2010. Dat klonk alvast Natalia als muziek in de oren. Zij nam in 2004 al eens deel aan de Belgische preselecti­es met ‘Higher than the Sun’, maar moest toen nipt de duimen leggen voor Xandee. “Ik heb geen zin om het te moeten opnemen tegen andere Vlaamse artiesten, maar als de VRT mij rechtstree­ks vraagt om ons land te verdedigen en ik heb een goed nummer, dan zal ik dat heel graag doen. Maar we zien wel wat de toekomst brengt.”

Voor Natalia zou het een gedroomde kans zijn om internatio­naal door te breken, want het Songfestiv­al is weer helemaal hot. Dankzij streamingd­iensten als YouTube is de visibilite­it ook stukken groter geworden. De clip van Blanche is al meer dan 7,5 miljoen keer bekeken.

Bij Eén zouden ze gek zijn om de kandidatuu­r van een ervaren topartiest­e als Natalia niet te overwegen, maar er zijn nog kapers op de kust. Kate Ryan gaf al aan dat ze naar haar mislukte ‘Je t’adore’-avontuur – ze bleef steken in de halve finale in 2006 – een herkansing wel zou zien zitten. Belle Perez zou het een eer vinden om ons land te vertegenwo­ordigen, en Gene Thomas en Isabelle A willen wel gaan, “als het nummer goed is”. “Wellicht zou ik iets te stressy zijn voor zo’n wedstrijd”, zegt Isabelle A. “Al zou mijn manager een weekje Portugal wel zien zitten.” (lacht)

Ook Ozark Henry liet in een interview met onze krant eerder al verstaan dat hij gerust naar het Songfestiv­al wil gaan als hij volledige artistieke vrijheid krijgt. De Romeo’s hebben ook al openlijk gesollicit­eerd. “We gaan niet lobbyen, maar als de VRT ons vraagt, staan we klaar”, aldus Chris Van Tongelen. De VRT heeft duss keuze keuze zat.( zat.(

Ik zou iets te stressy zijn voor zo’n wedstrijd, maar mijn manager ziet een weekje Portugal wel zitten Isabelle A Zangeres

 ?? Foto VTM, RL, KOEN BAUTERS ?? Keuze te over voor onze volgende Songfestiv­alkandidaa­t.
Foto VTM, RL, KOEN BAUTERS Keuze te over voor onze volgende Songfestiv­alkandidaa­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium