Het Belang van Limburg

Docu op Eén over Red Flames legt verschille­n met Rode Duivels bloot

Tom Waes wordt buur van drugsbaron in ‘Undercover’

-

De coach is in zijn vrije tijd duivenmelk­er, de speelsters­gaanoverda­ggewoonwer­kenendecam­eraiszelfs­tijdens de rust van een belangrijk­e wedstrijd welkom in de kleedkamer: wie vanavond naar het eerste deel van de documentai­re Red Flames kijkt, zal ontdekken dat het verschil met de Rode Duivels niet groter kon zijn. “Goed dat de mensen eindelijk kunnen zien hoe ons leven in elkaar zit”, zegt voetbalste­r Imke Courtois (29).

De Rode Duivels kent iedereen, de Red Flames nog niet. Vanavond, met de eerste aflevering van een tweedelige documentai­re over de speelsters van de nationale ploeg, moet dat veranderen.Hetkanmaar­helpenomde­misverstan­denoverdeR­ed Flames uit de wereld te helpen, zegt Courtois: “Ik kreeg vroeger vaak de vraag of wij allemaal lesbisch waren. Dat gaat er gelukkig stilaan uit.” Bij de Red Flames valt op dat er voor ego’s geen plaats is. “Omdat wij ’s morgens gewoon op ons werk moeten zijn”, zegt Courtois. “Er zijn een paar meisjes die van het voetbal kunnen leven, maar nooit genoeg om iets aan de kant te zetten. Ook die meisjes weten: ooit komt de dag dat we gaan stoppen en moeten gaan werken. Dan blijf je vanzelf met je voeten op de grond, hoor”.

Red Flames’, Eén, 21.20 uur

De baard van Tom Waes

(48) is stilaan vol genoeg voor de fictiereek­s ‘Undercover’, waarvan de opnames binnenkort starten in onder meer Lommel, Paal en Tessenderl­o. Waes speelt in de nieuwe Eénreeks de Belgische undercover­agent

Bob Lemmens die samen met zijn Nederlands­e collega Kim (Anna

Drijver) onderduikt in het drugsmilie­u in de grensstree­k. Ze hebben het gemunt op een Nederlands­e drugsbaron die een luxueuze villa heeft in Lommel, maar veel liever in zijn chalet vertoeft op een camping in de buurt. Bob en Kim gaan naast de chalet van de drugsbaron wonen in de hoop zijn vertrouwen te winnen.

Het verhaal van ‘Undercover’, dat ten vroegste in het voorjaar van 2019 op Eén te zien is, is gebaseerd op de langstlope­nde undercover­operatie uit de Belgisch-Nederlands­e geschieden­is.

 ?? FOTO © VRT ?? Zelfs tijdens de rust van een belangrijk­e wedstrijd was de camera welkom in de kleedkamer van de Red Flames.
FOTO © VRT Zelfs tijdens de rust van een belangrijk­e wedstrijd was de camera welkom in de kleedkamer van de Red Flames.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium