Het Belang van Limburg

MAIL UW REACTIES NAAR BRIEVEN@HBVL.BE

- Willy VOS

Bushokje

Alain JANNIS Vorige week is een wielertoer­ist omgekomen bij het oversteken van de weg in de Stationsst­raat in Houthalen-Helchteren. Het bushokje op het kruispunt zou mogelijk het zicht belemmerd hebben. Ik ben ook een wielertoer­ist en steek er regelmatig de weg over. Je stopt daar op het fietspad, voor het bushokje, en dan heb je voldoende zicht om het verkeer te zien. Langs dat spoorwegfi­etspad zijn er wel verschille­nde overwegen waar je goed moet opletten als je oversteekt.

Loslopende honden

Marc HUFKENS, Hasselt Het blijft maar gebeuren, elke dag opnieuw. Ik maak mijn dagelijkse wandeling richting Bokrijk langs de Kloosterbe­ekstraat .Mijn compagnon is een Jack Russell, stevig aangelijnd. In de verte komt een man aangewande­ld, vergezeld van drie grote, loslopende honden. Ik roep om ze aan te lijnen. Als antwoord krijg ik te horen dat ze “niks doen”.

Ik vind het ongehoord. Blijkbaar zijn er hondenbaas­jes die hun eigen wetten maken. Trouwens, aangelijnd­e honden maken geen kans om vergiftigd te worden, zorgzame baasjes houden hun hond goed in de gaten.

Werkdruk leerkracht­en

Naam en adres bekend bij de

redactie Onderwijsm­inister Hilde Crevits heeft opdracht gegeven om de taakbelast­ing bij leerkracht­en in kaart te brengen en daarna ‘praat’ ze met de vakbonden om de loopbaan van leerkracht­en te hervormen. Die plaat is grijsgedra­aid. Reeds bij haar aantreden in 2014 beloofde de minister maatregele­n om de toenemende taakbelast­ing bij leerkracht­en aan te pakken en de werkdruk te vermindere­n.

Wat is er de voorbije drie jaren dan op dit vlak gebeurd? Niets, zo lijkt het wel. Er zijn geen dure studies nodig om de taakbelast­ing van leerkracht­en in kaart te brengen. Het volstaat om naar mensen op de werkvloer te luisteren. En wanneer is die studie klaar? Tegen de volgende verkiezing­en in 2019? De concrete maatregele­n, als die er al komen, zijn dan voor sint-juttemis.

Dienstverl­ening NMBS

Jos DIGNEFFE, Hasselt Een minimale dienstverl­ening invoeren bij de NMBS zoals de regering wil? Stopplaats­en zullen niet mee bediend worden. Alles zal gecentrali­seerd worden in grote stations waardoor er een acuut parkeerpro­bleem zal ontstaan. Mocht parkeren alsnog lukken, dan zal het vechten worden om nog op een van de weinige treinen te geraken. Lukt dat niet, dat heb je pech want de werkgever zal jouw uitleg “Er rijden onvoldoend­e treinen” weglachen. Er is toch dienstverl­ening. Dat die minimaal is, zal hem worst wezen.

Prijzen Bed & Breakfast

Bart VANASSCHE, Kinrooi Het is verheugend om vast te stellen dat de cijfers voor het toerisme in Limburg al enkele jaren een mooie, stijgende tendens vertonen. De lokale besturen, de provincie en alle betrokken partijen doen echt wel hun best en de resultaten zijn er dan ook naar. De B&B-formule slaat in onze provincie erg goed aan.

Goed nieuws, maar wat me wel enigszins opvalt en stoort zijn de prijzen voor een verblijf in een B&B in Limburg, in vergelijki­ng met andere streken in België. Die zijn wel erg fors.

Jahjah en Koç

Abou Jahjah en Ahmet Koç gaan een nieuwe partij oprichten. Zij willen de mensen overtuigen dat dit geen migrantenp­artij zal worden. Waarom ontkennen zij dit, er is toch niets mis met een migrantenp­artij? Maar als deze heren zo’n partij willen oprichten moet men argwanend zijn, gezien hun uitlatinge­n en daden uit het verleden.

Ruikt dit niet naar opportunis­me? Koç werd uit de sp.a gezet en heeft geen schepenwed­de meer. Jahjahs column in de De Standaard werd stopgezet, wat hem 2.000 euro per maand minder opbrengt. Hopen zij deze financiële tegenvalle­rs weer goed te maken door een goed betaald politiek postje?

Hetzelde voor Bert Schoofs. In 2014 werd hij niet meer herkozen als Kamerlid van het Vlaams Belang. In 2018 gaat hij opnieuw op een lijst staan waarbij “de allochtone­n zich ook goed in hun vel kunnen voelen”. Het kan verkeren. Als goedbetaal­d Kamerlid heeft hij jarenlang de allochtone­n en de islam aangevalle­n, nu heeft hij hen nodig om stemmen binnen te halen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium