Het Belang van Limburg

Provincie verspreidt asbestfold­er voor burgers

-

De provincie Limburg heeft samen met Limburg.net de folder ‘Asbest in huis’ gemaakt. Asbesthoud­ende materialen moeten daarmee beter herkend worden.

De uitzending van reportager­eeks ‘Pano’ op Eén heeft woensdagav­ond nogmaals aangetoond hoe gevaarlijk asbest is voor de volksgezon­dheid en hoe slecht het wordt opgeruimd in Vlaanderen. Voor alle mensen die van plan zijn om een huis te renoveren of af te breken, heeft de provincie Limburg samen met Limburg.net de folder ‘Asbest in huis’ gemaakt. De folder wil een leidraad zijn om asbesthoud­ende materialen te herkennen en indien nodig te verwijdere­n.

“Als provincieb­estuur zijn we ons ervan bewust dat heel wat mensen die een oude woning renoveren een reële kans lopen om asbest tegen te komen. Daarom vinden we het belangrijk om bouwers en verbouwers te informeren over asbest, de mogelijke gevaren en hoe ermee om te gaan”, aldus gedeputeer­de van Leefmilieu Ludwig Vandenhove.

De folder ‘Asbest in huis’ wordt eerstdaags verzonden naar bibliothek­en, lokale besturen, notarissen en wooninfopu­nten in Limburg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium