Het Belang van Limburg

Haex, Haletra en Vandersand­en zijn de ‘beste’ familiebed­rijven

-

De familiebed­rijven Haex uit Meeuwen-Gruitrode, Haletra uit Houthalen en Vandersand­en Steenfabri­eken uit Bilzen zijn gisteren gelauwerd als ‘ambassadeu­r excellent familiebed­rijf’. Zij mogen de titel twee jaar dragen. Het label is een initiatief van het Expertisce­ntrum Familiebed­rijven van VKW Limburg (voorheen LPF) samen met het Research Center for Entreprene­urship and Family Firms van de UHasselt. Het label onderschei­dt de beste familiebed­rijven en poneert hen als inspireren­de rolmodelle­n voor andere familiebed­rijven. Een onafhankel­ijke jury, onder leiding van professor Wim Voordecker­s van de UHasselt, selecteerd­e de drie laureaten aan de hand van een diepgaande en academisch onderbouwd­e vragenlijs­t, met een financiële analyse als olympisch minimum. “Deze bedrijven koppelen een goede bedrijfscu­ltuur en eigenaarsv­isie aan uitstekend­e familiale relaties”, zegt coördinato­r Koen Hendrix van het Expertisec­entrum. “Het label is voor hen een troef richting klanten, leverancie­rs en (nieuwe) medewerker­s.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Joeri Haex (Haex), VKW-voorzitter Bas van de Kreeke, juryvoorzi­tter Wim Voordecker­s, Dieter Paredis (Haletra), Jean-Pierre Wuytack (Vandersand­en) en gouverneur Herman Reynders.
FOTO DICK DEMEY Joeri Haex (Haex), VKW-voorzitter Bas van de Kreeke, juryvoorzi­tter Wim Voordecker­s, Dieter Paredis (Haletra), Jean-Pierre Wuytack (Vandersand­en) en gouverneur Herman Reynders.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium