Het Belang van Limburg

“Wij komen hier sterker uit”

-

“Nu“N gaan we misschien even door een een dal, maar wij gaan hier sterker uitkomen.”uit Voorzitter Bart Casters klonkklo meteen na het laatste fluitsigna­alflu in Aalst en de bijhorende degradatie­deg naar tweede amateurlig­a al al opnieuwo optimistis­ch. “Deze club heefthee al meer tegenslage­n gekend. OokOo hier komen we uit.”

PlanP

“Deze degradatie is een zware tegenslag, maar we zullen volgend seizoen zeker een competitie­ve tie ploeg tussen de lijnen brengen. gen Ik voel me dit seizoen wat in de de steek gelaten. Dat is niet persoonlij­k soo tegen mijn spelers, maar gew gewoon in het algemeen. Daarom hebben we besloten een andere weg in te slaan en van dat pad wijken we niet. We gaan zelfs harder door.”

Jeugd

Casters is duidelijk over het nieuwe traject. “We gaan volgend seizoen volop inzetten op onze jeugdwerki­ng, die de laatste jaren wat verwaarloo­sd is. We moeten dat durven toegeven. We hebben ondertusse­n al enkele goede stappen gezet. Er zijn sterke mensen aangesteld bij de jeugdveran­twoordelij­ken.”

Eigen streek

“Maar ook met onze eerste ploeg willen we teruggrijp­en naar onze roots. Spelers uit de regio moeten de ruggengraa­t van het nieuwe Sporting worden. We misten dit seizoen de lokale binding.”

Technische staf

Casters begint vanaf vandaag in ieder geval strijdlust­ig aan de voorbereid­ing van volgend seizoen. “Het bestuur heeft zich omringd met enkele externen, die meedenken over de toekomst van de club. Wij hebben een groot vertrouwen in hun voetbalken­nis. Dit bestuur beslist niet zomaar op eigen houtje. Binnen een tiental dagen zal hier een technische staf staan die kan beginnen werken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium