Het Belang van Limburg

“Na Perth vertrekken we naar Bali”

-

Ondertusse­n zijn Jamie en Brord al vier maanden aan het reizen. Hun eerste stop was Nieuw-Zeeland en hun tweede Australië. Brord vertelt: “We hebben al zo veel gezien en meegemaakt en we krijgen er geen genoeg van. Onze laatste dagen in Australië zijn helaas al aangekomen. We begeven ons naar onze laatste stop: Perth.”

Jamie gaat verder: “Hier zijn we na meer dan 6.000 km rijden beland. Dit van Adelaide naar Uluru (Ayers Rock) en van Alice Springs naar Perth. Na de Great Ocean Road zijn we eerst Uluru oftewel de grote rode steen in centraal Australië gaan bewonderen. We hebben de unieke mogelijkhe­id gehad om de steen te beklimmen en het uitzicht was geweldig!” Brord: “Onderweg zagen we vele autowrakke­n die een botsing hadden meegemaakt met kangoeroes, struisvoge­ls of dingo’s. Ook zagen we vele dode kangoeroes langs de weg. Dit liet ons maar al te goed beseffen hoe gevaarlijk de Australisc­he wegen zijn. Wij zijn één keer uitgeweken voor een oversteken­de kangoeroe, verder zijn we er zonder schrammen of blutsen vanaf geraakt.”

Jamie zegt: “Eenmaal in Perth aangekomen was ons eerste doel om onze jeep te verkopen. Dit was heel spannend aangezien we maar een kleine week de tijd hadden vooraleer we naar Bali zouden vliegen, maar het is ons gelukt. Verder zijn we gaan wijnproeve­n in de mooie streek Margaret River en zagen we haaien aan de kust van Fremantle.” Brord vertelt verder: “We kunnen met trots zeggen dat we elke state van Australië hebben doorkruist, enkel Queensland staat nog op onze lijst.”

Jamie: “Nu gaan we genieten van een Belgische Leffe en Karmeliet in het gezellige Perth en gaan we onze backpack nog maar eens bovenhalen om Bali te ontdekken.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium