Het Belang van Limburg

“Blij dat Limburg aan mij denkt”

-

Gerrit Driessens, afkomstig uit Halen, werd met Kangoeroes vicekampio­en bij de vrouwen en al uitgeroepe­n tot Belgisch coach van het jaar. Hij is samen met Mike Vanstiphou­t (Gems) en Maarten Massoels genomineer­d als Limburgs coach van het jaar bij de dames.

“Ik ben blij dat men in Limburg nog aan mij gedacht heeft, want ik ben er toch een aantal jaren weg”, zegt Driessens. “Daarom is de kans dat ik deze trofee win wellicht kleiner, maar de belangrijk­ste prijs heb ik toch al op zak. Met Kangoeroes heb ik dit seizoen meer uit de ploeg kunnen halen dan mogelijk was. Castors was uiteraard ongenaakba­ar, maar Waregem en Namen hebben ook meer profspeler­s dan wij. Toch hebben wij hen geklopt. Alleen spijtig dat we de bekerfinal­e met één puntje hebben gemist. Ik ben vooral trots dat ik met zoveel verschil (29 stemmen, Cornia van Luik had 7 stemmen) de trofee van Belgische coach van het jaar won. Die wil ik opdragen aan mijn schoonvade­r die met Kerstmis overleed aan de gevolgen van kanker. Hij was een grote fan van mij.”

Driessens heeft nog een contract van één jaar bij Kangoeroes. “Als ik bij de dames hogerop wil, moet ik naar het buitenland,” zegt hij. “Maar ik zou ook graag de stap naar het herenbaske­t zetten. Een terugkeer naar Limburg zie ik ook wel zitten. Wie weet is er dan wel iets mogelijk bij Limburg United?”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium