Het Belang van Limburg

Callcenter goed voor 50 jobs

IKanbi opent vanaf juli vestiging op Groene Boulevard

- Dirk JACOBS

Het Belgische callcenter iKanbi opent op 1 juli een vestiging in Hasselt. In het vroegere AG-verzekerin­gsgebouw aan de Guffenslaa­n betrekt het bedrijf van CEO Daniel Coene de eerste verdieping. “Onze klanten komen uit zeer uitlopende sectoren”, zegt de Bilzense general manager An Meers. “Kleinere en grote namen uit retail, telecom, automobiel en assistance, e-commerce, banking, nutsvoorzi­eningen tot gezondheid­szorg.” iKanbi is geen kleine speler, maar wel een echt Belgische ondernemin­g met enkel Belgische ondernemer­s als aandeelhou­ders. Het bedrijf, dat al meer dan 25 jaar oud is, stelt nu al 750 mensen te werken in Herstal, de grootste poot, maar ook in het Albanese Tirana en in Casablanca, Marokko. Begin dit jaar werd het bedrijf ook winnaar van de Trends Gazellen voor grote bedrijven in de Brusselse regio, waar de hoofdzetel is gevestigd. “Ons succes ligt in het het aanbieden aanbieden van van totaaloplo­ssingen totaaloplo­ssingen op op maat maat van van de de bedrijven”, bedrijven”, legt legt An An Meers Meers uit. uit. “iKanbi“iKanbi is is geinspiree­rd geinspiree­rd op op het het Zulu Zulu woord woord ‘ik- ‘ikhebben hambi’ dat staat voor ‘oplossing’. We zijn gespeciali­seerd in het beheer van klantenrel­aties in uitbestedi­ng via alle mogelijke kanalen (telefoon, mobile, chat, mail, social media,..) en in verschille­nde talen.”

Studenten

“We kiezen heel bewust voor Hasselt. Enerzijds omdat we een Belgisch bedrijf zijn en er echt een perfecte locatie gevonden hebben, waarbij onze mensen gewoon de kleine ring moeten oversteken en pal in het stadscentr­um staan. Maar daarnaast ook omdat Hasselt een studentens­tad is. En wij ook ’s avonds mensen nodig voor het afnemen van enquêtes bijvoorbee­ld. Zo evident is het dan niet om mensen te vinden terwijl studenten net dan beschikbaa­r zijn. Zo zoeken we ook heel uiteenlope­nde profielen, mensen die interesse hebben ook voor de sector waarin ze aan de slag willen. Kennis van internet is bijvoorbee­ld handig als je in de telecombra­nche terecht wil. En een autofreak heeft toch voordeel in de automotive. Maar we zoeken vooral vlotte, communicat­ieve mensen.”

Verkeerd beeld

“In Hasselt hebben we twee bedoelinge­n: enerzijds gaan we hier gewoon onze diensten verlenen aan onze klanten, maar anderzijds gaan we ook werknemers opleiden en hun eerste stapjes laten zetten. Daarna hebben ze verschille­nde mogelijkhe­den: in Hasselt blijven, naar onze grootste site in Herstal verhuizen of zoals 200 anderen het al doen, van thuis uit enkele uren per dag aan de slag gaan. Trouwens, vaak is er een verkeerd beeld van de callcenter­s. Tachtig procent van onze klanten belt zelf, de overige twintig procent contactere­n wij, bijvoorbee­ld om rondvragen te houden enzomeer.”

In onze nieuwe vestiging in Hasselt gaan we niet alleen onze klanten helpen, maar ook nieuwe medewerker­s opleiden

An MEERS General Manager

 ?? Foto SERGE MINTEN
FOTO FOTO HBVLHBVL ?? In het oude AG-gebouw op de Guffenslaa­n komt iKanbi op de eerste verdieping te zitten.
Foto SERGE MINTEN FOTO FOTO HBVLHBVL In het oude AG-gebouw op de Guffenslaa­n komt iKanbi op de eerste verdieping te zitten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium