Het Belang van Limburg

Overleden oud-schepen Khalid Assecour geëerd als ‘bruggenbou­wer’

-

In de Marokkaans­e moskee van Meulenberg is gisteren tijdens het middaggebe­d afscheid genomen van oud-schepen Khalid Assecour (sp.a). Hij overleed in de nacht van dinsdag op woensdag in zijn slaap op 51-jarige leeftijd. Er kwamen vijfhonder­d familieled­en, vrienden en kennissen opdagen voor de dienst, die een uur duurde. In de preek van de imam werd

Khalid

Assecour geprezen als een man van het volk die heel veel mensen, zowel van Belgische als niet-Belgische origine, heeft geholpen. De preek werd afwisselen­d in het Arabisch en het Nederlands gehouden. Opvallend was ook de aanwezighe­id van een aantal niet-moslims.

Onder de aanwezigen ook sp.a-schepen Mustafa Aytar. Hij had een speciale band met zijn partijgeno­ot. “Khalid was als een broer voor mij. We zijn samen in de politiek gestapt. Hij was een bruggenbou­wer tussen de gemeenscha­ppen die het liefst in de schaduw stond en bescheiden bleef. Hij heeft honderden mensen geholpen in heel de provincie. We zullen hem heel erg missen.”

Het stoffelijk overschot van Khalid Assecour wordt vandaag naar Marokko overgebrac­ht. Daar wordt hij begraven in de buurt van Casablanca, waar zijn ouders vandaan komen. Khalid Assecour was gehuwd en had twee kinderen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium