Het Belang van Limburg

Hugo staat zonder Nicole op het podium

-

Er is leven na Nicole en Hugo. Hugo Sigal (69) keert solo terug als acteur in het theaterstu­k De Tante van Charlie’. “Het wordt moeilijk, zo zonder Nicole naast mij.”

Nicole en Hugo, Vlaanderen­s meest iconische showbizzko­ppel, stopte er anderhalf jaar geleden mee. Na 45 jaar was het welletjes geweest. Vooral voor Nicole (70), die de zorg voor haar hulpbehoev­ende moeder voorrang gaf. Hugo daarentege­n liet vanaf het begin doorscheme­ren dat hij de showbizz moeilijk kon missen. Komende herfst keert hij terug naar de schijnwerp­ers, als acteur in de komedie ‘De Tante van Charlie’, naast Karel Deruwe en Jan Van Dyke. “Nicole en ik hebben samen beslist dat ik dit zou doen”, vertelt Hugo. “Zij zei laconiek: ‘Voor mij is het genoeg geweest, ik ben ermee gestopt. Maar als jij het wil, doe maar.’ Hoe moeilijk het ook wordt, zo zonder Nicole naast mij.” Met zijn rol in de komedie, zijn eerste volwaardig­e theaterrol in 47 jaar, keert Hugo terug naar de beginperio­de van zijn carrière. “Iedereen kent me als zanger, maar ik ben begonnen als acteur. Ik heb zeven jaar in het theater gewerkt. Nicole heeft me leren kennen als ezel – die rol speelde ik destijds in een stuk.”

Of Nicole en Hugo ooit een comeback maken als duo, is zeer de vraag. “We hebben afscheid genomen”,geniet zegt hij. “Al wil ik niet gezegd hebben, dat we gestoptopt zijn. We doen het kalmer aan. aan. We brengen half juni nog een een nieuwe single uit: ‘Alles Komt omt Terug’, een liedje dat we nog g in in de schuif hadden liggen. Maar aar we gaan niet meer van hot naaraar her rennen om die te promoten.ten. Vooral Nicole ziet het niet meer meer zitten om terug te komen.” Nicole knikt en vult aan: “Het et is is mooi geweest. Mijn mama ma woont nu in een rusthuis. Ik doe doe elke dag de was en de plas en n ga ga haar bezoeken. Dat combineren­ineère met een muziekcarr­ière gaat niet. Het hoeft ook niet iet meer. Ik mis de showbizzzz niet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium