Het Belang van Limburg

Weg vrij voor onderzoek tegen Braziliaan­se president

-

Het Opperste Gerechtsho­f in Brazilië heeft donderdag zijn goedkeurin­g gegeven aan het openen van een onderzoek naar de onverkozen president Michel Temer (foto).

De rechtse politicus wordt ervan beschuldig­d, betrokken te zijn in een uitgebreid­e corruptiez­aak. Dat heeft het Braziliaan­se staatsagen­tschap Agencia Brasil meegedeeld. Het onderzoek wordt gebaseerd op bekentenis­sen van een bedrijfsle­ider die opnames heeft gemaakt van een ontmoeting met Temer waarbij het staatshoof­d akkoord gaat met het betalen van smeergeld aan ex-parlements­voorzitter Cunha in ruil voor diens zwijgen. Cunha, de drijvende kracht achter de afzetting van Temers voorganger, zit een celstraf van 15 jaar uit.

Ondanks de bewijslast verzekerde Temer, aan de macht gekomen na de impeachmen­t-procedure tegen Dilma Rousseff wegens veronderst­elde corruptie, dat hij geen ontslag zal nemen en dat hij onschuldig is aan de feiten. Hij riposteerd­e voorts met te verwijzen naar de “illegale” tape die hem verder in diskrediet heeft gebracht.

 ?? Foto AP ?? Temer tijdens zijn emotionele speech.
Foto AP Temer tijdens zijn emotionele speech.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium