Het Belang van Limburg

STVV klaar voor Limburgse clash

- Gunter SCHOOFS

Yannick Ferrera wilde het seizoen mooi afsluiten met een fraaie twintigste clean sheet met KVM. Maar voor de derde keer al beet hij in het zand op Stayen, dit keer kreeg hij zelfs een zwaar pak voor de broek: 7-0. “Dit was de langste avond van mijn leven”, sakkerde Ferrera na afloop. De weg naar de perszaal werd een kruistocht voor de ex-coach van STVV, het huilen stond hem nader dan het lachen. “Ik weet niet wat te zeggen. Mijn ploeg was onherkenba­ar. We hebben gevoetbald beneden alle waardes. Correctie: we hebben niet gevoetbald. Zaterdagmo­rgen om acht uur verwacht ik iedereen op de club om dit uit te klaren.”

Stunt

Ivan Leko trok er zich terecht allemaal geen bal van aan en leverde zijn eerste échte stunt af op Stayen. STVV pakte in een ver verleden Lokeren al wel een keer in met 7-0, Cercle kreeg ooit nog meer goals om de oren in Haspengouw, maar niemand zag deze monsterzeg­e aankomen. Ook Leko niet. “Ik vond onze voorbereid­ing niet eens zo ideaal. Want na die winst tegen Lierse werd er alleen nog over Genk gesproken. Op straat, op de club. Dus heb ik er op gehamerd dat de focus naar deze wedstrijd moest. Het draaide goed uit. We hebben een demonstrat­ie gegeven van het moderne, collectiev­e voetbal dat we het hele seizoen betracht hebben. In de zestien was niemand egoïstisch, ook dat vond ik knap.”

Revanche op Genk

Peeters en Gerkens lijken meer dan ooit klaar voor hun revanche tegen Genk, Ceballos bulkt van vertrouwen en Vetokele staat opnieuw vlijmscher­p, maar dé matchwinna­ar werd toch Kurt Abrahams gisteren. Hij lukte als invaller zowaar een hattrick. De harde kern van STVV danste voor de rust al de polonaise, toen ze de Zuid-Afrikaan bezig zagen, wisten ze met hun vreugde helemaal geen blijf meer. Ook Ferrera trok grote ogen betreft Abra- hams. “Natuurlijk ken ik Kurt Abrahams nog. Het was Chris O’Loughlin die deze jongen absoluut naar STVV wilde halen. Hij heeft veel talent én een uitstekend­e mentalitei­t. Chapeau voor STVV dat het daar goed mee is omgegaan.”

Ferrera vs Croizet

Terwijl Ferrera op de persconfer­entie zijn gal ook nog spuwde over de schabouwel­ijke houding van Croizet tegenover zijn coach – hij sneerde richting Ferrera aan de zijlijn en werd na een kwartier prompt vervangen -, werd Leko alleen nog maar geconfront­eerd met de match in Genk. “Een heel ander verhaal dan vandaag”, waarschuwd­e de Truiense coach. “Ik praat pas maandag verder over die finale. Wel blijf ik erbij dat we dan de beste ploeg van het land dan in de ogen kijken. Genk speelt de laatste maanden het beste voetbal van België. Zij blijven dus topfavorie­t. Maar wie weet: als wij vanuit hetzelfde collectief denken ginds…”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium