Het Belang van Limburg

3.WOUTER BEKE

-

De derde mogelijkhe­id is dat de CD&V niet wil weten van een Demirshow. Wanneer staatshoof­den en regeringsl­eiders hun echtgenote­s meebrengen bij een officieel bezoek of een speciale top, dan is er vaak meer belangstel­ling voor hun echtgenote­s dan voor de staats- en regeringsl­eiders zelf.

Dat zou deze keer helemaal het geval zijn met de komst van Melania Trump, Brigitte Macron, Emine Erdogan en Sophie Trudeau.

In welke mate dit waar is, blijkt trouwens uit het feit dat Zuhal Demir al was uitgenodig­d in de programma’s ‘Van Gils & Gasten’ en ‘Gert Late Night’ om het er te hebben over haar wedervaren met deze dames. Maar dat zal niet meer nodig zijn en het zou kunnen dat Zuhal Demir dat te danken heeft aan de CD&V. Want zoals bekend is het koude oorlog tussen voorzitter Wouter Beke en Zuhal Demir na haar uithaal naar “moslimpart­ij” CD&V die de moslims als kiesvee beschouwt. Dat het nog altijd niet goed is gekomen tussen Beke en Demir, kon men gisteren nog in De Zondag lezen. We citeren een wel erg cynische Wouter Beke in een antwoord op de vraag of hij niet jaloers is dat niet hij, maar Zuhal Demir de vrouw van de Amerikaans­e president mag begeleiden. “O neen. Ik heb niet de behoefte Trump te zien. Ik heb trouwens begrepen dat zij zichzelf heeft uitgenodig­d om ook de vrouw van de Turkse president Erdogan rond te leiden. Ik wist niet dat ze zo’n fan was van Erdogan. Maar ik gun haar van harte dat moment.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium