Het Belang van Limburg

Goede genen, speciaal zuur en af en toe een operatie

- Paul DEMEYER

De organisato­ren waren bang dat Cher zou uithalen naar Trump. Maar ze maakte de Billboard Music Awards, zondag in Las Vegas, om een heel andere reden memorabel. Op haar 71ste trad Cher op in een amper verhullend jurkje. “Het is unfair, maar 80 procent van haar aanhoudend­e schoonheid dankt Cher aan haar goede genen”, zegt dokter Alexis Verpaele van de Royal Belgian Society for Plastic Surgery. Slank, strak, blakend en ook sexy. Dat zijn de vier meest weerkerend­e omschrijvi­ngen in de tweets over Chers optreden van zondag. Eerst droeg ze een niemendall­etje van zilver. Meer slingers dan stof. Daarna verscheen ze in dezelfde zwarte jurk als die ze in 1989 al droeg. Alsof de jaren geen vat op haar krijgen. Of moet alle lof naar haar plastisch chirurgen? Het is bekend dat Cher bij hen een abonnement heeft lopen. “Cher dankt haar schoonheid in de eerste plaats aan haar genen”, zegt plastisch chirurg Alexis Verpaele. “Maar ze plukt ook de vruchten van haar levensstij­l. Al in de jaren 70 was ze bezig met de zorg om haar lichaam. Ze rookte niet, dronk weinig, lette op haar slaap.”

Maar dat maakt nog niet dat je op je Koenraad DE BOULLE

Dermatoloo­g 71ste zo’n rimpelloze hals hebt als Cher. “Zo’n hals heb je alleen maar als je hem liet opspannen”, zegt dokter Verpaele. “Je zal geen foto vinden van de achterkant van haar nek. En haar kapsel zal altijd haar oren bedekken. Want daar zitten de littekens van al die ingrepen.”

Nieuw: hyaluronzu­ur

Ook dermatoloo­g Koenraad De Boulle keek aandachtig naar Chers optreden. Hij zag dat haar gezicht een 12 point framing kreeg. “Dat is een vrij nieuwe techniek, met het lichaamsei­gen hyaluronzu­ur. Dat brengen we aan op de beenderen van onder andere de kin en de kaak. Het zuur trekt de huid van het gezicht weer strak. Zoals je een oud schilderij opnieuw opspant. Deze nieuwe behandelin­g kost tussen 1.000 en 1.500 euro. Dat zuur maakt de huid ook elastische­r.” “Dat vandaag steeds meer vrouwen er goed blijven uitzien, komt ook deels door de pil, met daarin oestrogeen”, weet geriater Lucien De Cock. “Veel vrouwen blijven die tijdens en na de menopauze doornemen. Of ze schakelen over op zuivere oestrogeen­pillen, waardoor hun botten aansterken.”

Lucien De Cock is bijzonder blij dat Chers optreden zo veel media haalt. “Dokters mogen honderdmaa­l zeggen: blijf bewegen. Maar wie het filmpje van de dansende Cher ziet, zal pas écht overtuigd zijn.”

Hyaluronzu­ur trekt de huid weer strak. Zoals je een schilderij weer opspant

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Cher verraste zondag op de Billboard Music Awards in Las Vegas. Ondanks haar leeftijd koos ze voor een niemendall­etje.
Foto PHOTO NEWS Cher verraste zondag op de Billboard Music Awards in Las Vegas. Ondanks haar leeftijd koos ze voor een niemendall­etje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium