Het Belang van Limburg

“Wij doen Fransen online bankieren”

-

Goed een maand geleden lanceerde Carrefour in zijn 3.000 vestiginge­n in Frankrijk een nieuwe internatio­nale betaalkaar­t (C-Zam) gekoppeld aan een zichtreken­ing, en volledig online te activeren. Ondertusse­n hebben duizenden Fransen een dergelijke kaart en zichtreken­ing op zak. “De objectieve­n liggen echter nog veel en veel hoger”, zeggen Mark Ongena (41) en Lars Van Sweevelt (40) van het jonge bedrijf Pitco.

HASSELT -

De twee richtten Pitco op in 2009, met als doel om voor bedrijven een modulair platform te ontwikkele­n dat hen toelaat om snel en efficiënt innovatiev­e bancaire en financiële producten te lanceren en in te spelen op de veranderen­de behoeften van hun klanten. Ze hadden beiden al ervaring in de sector, en begonnen hun bedrijfje met een paar medewerker­s in een loods op een industriet­errein in Duffel. Een eerste mijlpaal was de ontwikkeli­ng en uitrol van de Flex prepaidkaa­rt voor Carrefour België. Met die kaart kunnen de klanten kleinere bedragen contactloo­s betalen, geld afhalen, de kaart herladen en tegelijk genieten van het getrouwhei­dsprogramm­a Bonus van Carrefour. “Met de lancering van de Flexkaart zijn we flink beginnen groeien. We liepen zo Patrick Kestens van Corda Incubator tegen het lijf, en waren meteen gewonnen voor een vestiging op Corda Campus”, zegt Lars Van Sweevelt. Momenteel telt Pitco al 17 medewerker­s.

Het geslaagde project voor Carrefour België viel ook in de smaak op de Parijse hoofdzetel van de winkelkete­n. Vorige maand lanceerde Carrefour in zijn 3.000 Franse vestiginge­n een nieuw product op basis van software van Pitco: een internatio­nale betaalkaar­t (MasterCard) gekoppeld aan een zichtreken­ing die volledig online te activeren is. “Er komt geen bankkantoo­r meer bij kijken”, zegt Van Sweevelt. In feite gaat het om een basic bancair product gekoppeld aan zeer transparan­te tarieven, waarmee Carrefour vooral mikt op jongeren en gezinnen. Volgens sommigen kan Pitco best wel eens uitgroeien tot een disruptiev­e nieuwkomer in het Franse landschap van online bankieren. Een gespeciali­seerde en geautorise­erde Zwitserse firma zorgt uiteraard voor de backoffice en settlement van de rekeningen. De formule loopt als een trein, duizenden Fransen hebben het al op zak. “Maar de doelstelli­ngen liggen nog vele malen hoger”, weet Van Sweevelt. “Carrefour heeft immers een groot aantal betaalkaar­ten in hun voorraad opgenomen. Op onze lauweren rusten is er dus niet bij. Bovendien kijken we voortduren­d naar andere opportunit­eiten waar ons platform toegevoegd­e waarde kan bieden.” pitcoonlin­e.be ecerium.be

 ?? Foto HBVL ?? Mark Ongena (links) en Lars Van Sweevelt.
Foto HBVL Mark Ongena (links) en Lars Van Sweevelt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium