Het Belang van Limburg

“Allesbehal­ve ontgoochel­d”

UITSLAG

-

Alejandro Pozuelo (25) moest het hoofd buigen voor Youri Tielemans van Anderlecht in de Gentse Eskimofabr­iek. Het Spaanse kroonjuwee­l van KRC Genk sprokkelde 388 punten van zijn collega-ploegmaats en eindigde daarmee op een tweede plaats.

“Dit was een genietbare avond”, stond de genomineer­de na afloop de verzamelde pers te woord . “Tielemans was de verwachte en terechte winnaar. Ik ben ook totaal niet ontgoochel­d met mijn tweede plaats, integendee­l zelfs. Ik ben bijzonder trots dat ik bij de beste drie spelers van België behoor. Zulke avonden zijn trouwens niet aan mij besteed. Ik zit liever rustig thuis met mijn gezin.”

Balverlief­d

Trainer Albert Stuivenber­g sprak ook zijn dank uit. “Pozo is balverlief­d. Hij is een liefhebber van het spel. Het is een speler waarvan je op elk moment iets kan verwachten wat niemand verwacht. Als ik Pozo in zijn carrière dan toch een prijs mag wensen laat het dan het kampioensc­hap met KRC Genk zijn”, knipoogde de Nederlande­r.

Pozuelo verlengde begin dit jaar zijn contract in de Luminus Arena met twee extra seizoenen. “Ik ga er vanuit dat we volgend seizoen nog van een sterke Pozo kunnen genieten. De supporters dragen hem op handen”, wuifde technisch directeur Dimitri De Condé een vervroegd vertrek van tafel. Youri Tielemans (Anderlecht) Alejandro Pozuelo (Genk) Leander Dendoncker (Anderlecht)

 ?? FOTO BELGA ?? Pozuelo samen met vrouw Beatriz.
FOTO BELGA Pozuelo samen met vrouw Beatriz.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium