Het Belang van Limburg

Ryan moet duimen leggen voor Kalinic

-

De Kroaat Lovre Kalinic is amper 4,5 maanden in België, maar hij werd door zijn collega's al meteen uitgeroepe­n tot Doelman van het Jaar. Niet Mathew Ryan (25) dus, die ook nog de duimen moest leggen voor Frank Boeckx van Anderlecht. Hij laat zich vandaag opereren aan een hernia. Collegaplo­egmaats beloonden Mathew Ryan met 334 punten. De Genk-doelman eindigde daarmee op een derde plaats in de eindstrijd.

Trainer Albert Stuivenber­g was vol lof over de prestaties van zijn doelman. “Ryan is een op en top prof”, sprak de Nederlande­r. “Hij was in de reguliere competitie en in play-off 2 heel belangrijk voor ons team. Hij bespeelde perfect de ruimte achter de verdedigin­g”. Ryan noteerde negen clean sheets achter zijn naam.

Huurcontra­ct

In de Luminus Arena doet men er alvast alles aan om de doelman te behouden. “KRC Genk heeft de intentie om hem nog één seizoen langer te huren van Valencia, waar hij nog vier seizoenen onder contract ligt. Ik begrijp zijn drive dat hij in een grotere competitie zijn kans wil wagen, maar ik hoop hem langer in Genk te houden.” Ryan was overigens niet aanwezig op het gala. Om maar te zeggen dat de focus in de Luminus Arena volledig op de Limburgse derby tegen STVV ligt. Lovre Kalinic (AA Gent) Frank Boeckx (Anderlecht) Mathew Ryan (Genk)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium