Het Belang van Limburg

Sylla duurste en snelste Buffalo ooit

-

AA Gent heeft zijn eerste zomertrans­fer beet. De 23-jarige Senegalese spits Mamadou Sylla komt over van Eupen en is met een transferso­m van 3,85 miljoen euro de duurste Buffalo ooit. Sylla, die afgelopen seizoen bij Eupen twaalf goals maakte en negen assists uitdeelde, is niet alleen de duurste Buffalo ooit, maar ook de snelste. Tijdens zijn medische tests legde hij over vijf en tien meter de snelste sprints af die een Gent-speler ooit deed. “Toen de dokter ons opbelde met de resultaten van zijn medische tests, wisten we meteen: die mogen we niet lossen”, aldus algemeen directeur Michel Louwagie. “We wilden Sylla eigenlijk in de winter al, maar toen wilde Eupen hem niet verkopen.”

Eupen huurde Sylla van Espanyol, maar lichtte de aankoopopt­ie van 2,5 miljoen euro om hem met winst door te verkopen. Sylla is van Senegalese afkomst, maar was in Spanje geen klassieke voetbalimm­igrant. “Mijn vader werkte in Spanje en op mijn tiende ben ik daarheen verhuisd. Ik heb eerst bij een lokale ploeg gespeeld, alvorens FC Barcelona mij kwam halen. Ik heb vijf jaar in het befaamde opleidings­centrum La Masia gevoetbald.” Sylla voetbalde sinds 2012 bij Espanyol B in de Spaanse tweede klasse en in het seizoen 20152016 kreeg hij kansen bij de A-ploeg. Afgelopen zomer, vóór hij werd uitgeleend aan Eupen, kwam zelfs Manchester City aankloppen. “Maar ze wilden me uitlenen aan hun dochterclu­b Girona in de Spaanse tweede klasse. Daarom koos ik voor Eupen.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? In tegenstell­ing tot de vorige onderlinge duels in Genk zullen de Truiense fans zaterdag twee vakken vullen in plaats van één.
FOTO JEFFREY GAENS In tegenstell­ing tot de vorige onderlinge duels in Genk zullen de Truiense fans zaterdag twee vakken vullen in plaats van één.
 ?? FOTO BELGA ?? Mamadou Sylla.
FOTO BELGA Mamadou Sylla.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium