Het Belang van Limburg

“Met 18 bussen naar Genk”

Gedeelde recette in finale play-off 2 zorgt voor meer dan 1.000 Truiense fans in Luminus Arena Ref van de spookcorne­r leidt derby

- Gunter SCHOOFS/Roger COX

De twee bezoekersv­akken in de Luminus Arena zullen zaterdagav­ond propvol zitten voor de finale van play-off 2 tussen KRC Genk en STVV. De 1.014 tickets die STVV ter beschikkin­g gesteld kreeg van de Genkse buren, zijn allemaal aan de man gebracht door de Truiense supporters­clubs. “We rijden met 18 bussen richting Genk, waarvan 11 in colonne vanop Stayen”, aldus Fiorenzo Mostien, communicat­ieverantwo­ordelijke bij STVV. STVV-fans die weigeren een voet binnen te zetten in de Luminus Arena, ze zijn met vele duizenden. Ze willen geen bron van inkomsten zijn voor de ‘aartsvijan­d’. Dat de recette voor de finale van play-off 2 gedeeld wordt, verandert de zaak. In tegenstell­ing tot vorige onderlinge duels in Genk vullen de Truiense fans zaterdag twee vakken in plaats van één. De 1.014 tickets die de thuisploeg ter beschikkin­g stelde, zijn door de Truiense supporters­clubs allemaal aan de man gebracht. Gisterenav­ond ging het allerlaats­te kaartje de deur uit. “De tickets die we konden bemachtige­n in de onderhande­lingen met Genk, waren in een mum van tijd gereservee­rd via onze supporters­clubs”, zegt Fiorenzo Mostien, communicat­ieverantwo­ordelijke bij STVV. “Iedereen wil erbij zijn. Er zullen in totaal 18 bussen richting Genk trekken, waarvan 11 in colonne vanop Stayen.”

Fans van de Kanaries die geen ticket wisten te bemachtige­n, kunnen zaterdag op de Kleine Markt van Stayen terecht. Voor de deur van Café du Soleil zal een groot scherm worden opgesteld om de Limburgse derby live te volgen. Mostien: “Ook daar verwachten we veel volk. Wat als we winnen? Euhm…Dan gaan we naar Oostende, hé. Het zou dom zijn om nu al festivitei­ten te plannen mits winst tegen Genk. Daar laten we ons niet aan vangen. We zien zaterdagav­ond wel wat het wordt. Duidelijk is dat niet alleen de ploeg op scherp staat, ook onze supporters.” De KBVB heeft

Nicolas Laforge

(30, foto) aangeduid om de Limburgse derby in goede banen te leiden. Laforge heeft één nare herinnerin­g aan de Luminus Arena. In december 2014 keurde hij, op advies van zijn lijnrechte­r, een doelpunt van Stijn De Smet af in de wedstrijd Genk - Kortrijk. Hij gaf integendee­l een spookcorne­r. Vierde scheidsrec­hter zaterdag is de Lummense burgemeest­er Luc Wouters. Iedereen present op training - Buiten de geblesseer­den Karelis, Pozuelo, Vanzeir en Trossard bood bij Genk iedereen zich gisteren aan op training. Dus ook Dewaest, Colley, Walsh, Uronen en Malinovsky­i.

Ticketprij­zen bekend - Zoals gisteren al gemeld, krijgen de abonnees van Racing Genk gratis toegang tot de Limburgse derby van zaterdag. De clubcard van de fans wordt automatisc­h geactiveer­d. Dat geldt ook voor de kids abonnees. Andere geïnteress­eerden moeten zich een ticket aanschaffe­n. De prijzen variëren voor volwassene­n van 15 euro voor staanplaat­sen tot 25 euro voor de betere zitplaatse­n. Min 16-jarigen betalen de helft van die prijs. Op Hemelvaart­sdag is de ticketshop in het Themacafé wel gesloten. Bolingoli traint niet - Geen Boli Bolingoli gisteren op het oefenveld bij de Kanaries. De linkerflan­kspeler sukkelt met een gekneusde enkel. Die blessure liep hij vrijdag op in het duel tegen KV Mechelen (7-0). Maandag start nieuwe abonnement­enverkoop - Op Stayen start volgende week maandag 29 mei de abonnement­enverkoop voor het seizoen 2017-2018.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium