Het Belang van Limburg

XPreud’homme ertussenui­t ‘voor onbepaalde tijd’, Clement deze week van Waasland-Beveren

-

Met een grote zak spullen onder de arm trok Michel Preud’homme (58, foto) gisteren de deur van het Jan Breydelsta­dion achter zich dicht. De coach had net afscheid genomen van zijn spelers, maar zijn vertrek bevestigen wou hij nog niet. Dat moment volgde later op de dag via de website van Club Brugge, waarin Bart Verhaeghe hem dankte en plaatste in het rijtje van de allergroot­ste trainers die de club gekend heeft. Preud’homme zelf verklaarde “na veertig onafgebrok­en seizoenen op het hoogste niveau toe te zijn aan rust. Was ik tien jaar jonger geweest, ging ik Club nooit verlaten.”

Preud’homme blijft nog twee weken in België, maar trekt dan naar Bordeaux om zijn sabbatperi­ode van onbepaalde duur te beginnen met vriendin Marjorie. De Luikenaar zoekt ook wel nog een verblijf in België en zal nog geregeld terugkeren naar zijn vaderland. Vanavond volgt er nog een etentje met de staf, binnenkort gaat het trio Verhaeghe-Mannaert-Preud’homme ook nog een laatste keer samen op restaurant.

Ook Philippe Clement (43) kondigde gisteren zijn vertrek aan. “Philippe wou graag T1 worden, maar wij vroegen hem om nog een jaartje te wachten”, aldus Mannaert. “Dat wou hij niet.” Clement zit nog samen met Waasland-Beveren, waar hij normaal gezien later deze week zijn handtekeni­ng zet. Het wordt zijn eerste uitdaging als hoofdcoach.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium