Het Belang van Limburg

“Mogelijk stap ik vandaag uit de Giro”

-

De derde rustdag werd er voor Ben Hermans een zonder massages en parcoursve­rkenning. De Diepenbeke­naar kampt met maag- en darmklacht­en en geeft er vandaag mogelijk de brui aan. “Ik “Ik waswa zaterdag verrast toen ik op twee twee minutenm gereden werd en had tijdens tijdens de zware etappe van zondag zondag een raar gevoel op de fiets. DiezelfdeD­iezelf avond kreeg ik diarree, maar maar iki dacht dat het aan de warmtewarm­t lag. Verder steeg ik enkele plaatjespl­aatje in het klassement. HelemaalHe­lem geen man overboord dus. Een Een ziektezie had ik absoluut niet zien aankomen.aanko Tot ik een heel onrustigeo­nrus nacht kende van zondagzond op maandag. Ik deed geengee oog dicht. Naast darmklacht­en kla moest ik geregeld ov overgeven.”

“De“D rustdag stond daarom volledigvo in het teken van platte rust.rust Ik ben niet gaan fietsen en kreeg kreeg geen massages. Enkel mijn ouders ouders kwamen langs. Dat hielp me me eve even mijn zinnen verzetten. ’s Avonds heb ik overlegd met de dokter en de ploegleidi­ng. We beslisten om tot vanochtend te wachten om de knoop over doorgaan of opgeven door te hakken.”

“Ik heb geen zin om mijn lichaam onnodig tot het uiterste te drijven. Dan kom ik de volgende twee maanden geen trap vooruit, terwijl ik in de Dauphiné Libéré en de kampioensc­happen wil presteren. In het verleden maakte ik wel vaker de fout om toch absoluut te starten. Als ik niet meer kan meedoen voor ritzeges kan ik er beter de brui aan geven. Het is hinken op twee gedachten, want opgeven zou uiteraard jammer zijn. Ik reed tot dusver vier grote rondes en reed die telkens uit. Bovendien sta ik 15de in het klassement en heb ik zicht op een toptienpla­ats. Als je weet dat ik in het begin van de Giro vier minuten prijs gegeven heb om risico’s te vermijden, had ik nog hoger kunnen staan. De conditie is dus top, want ook op de rustdag voelden de benen niet vermoeid. Het is zeker niet zo dat ik snak naar het einde van de ronde. Maar je moet natuurlijk ook gezond blijven.”

“Als ik nog van start ga, is het de bedoeling te focussen op ritwinst. Een nog mooier klassement volgt dan wel vanzelf. De rit van donderdag, van Moena naar Ortisei, lijkt me de mooiste. Die etappe had ik vooraf aangestipt. Maar of die ritzege en dat mooie klassement er nog komen, zal afhangen van hoe rustig de nacht verlopen is.”

Ben

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium