Het Belang van Limburg

Blessure-alarm afgeblazen: David Goffin is paraat voor Roland Garros

- Paul DE KEYSER

“Ik voel me goed”, verzekerde David Goffin gisteren in Antwerpen. Het alarm na de dijproblem­en van vorige week in Rome is opgeheven. Vandaag traint onze landgenoot al op het gravel van Roland Garros, waar hij vorig jaar zijn eerste kwartfinal­e haalde in een grand slam. De weg van David Goffin richting Roland Garros loopt over Antwerpen. langs het glinsteren­d nieuwe Havenhuis met name, waar de Luikse Monegask gisteren aan de zijde van Bart De Wever acte de présence gaf voor de lancering van de tweede editie van de European Open, van 15 tot 22 oktober in de Lotto Arena. Uiteraard prijkt hij er centraal op de affiche, geflankeer­d door de Fransman Richard Gasquet, de opener van de erelijst en straks opnieuw present, net als Steve Darcis. Andere namen – Nick Kyrgios? – worden later ingevuld. “Uiteraard keer ik met veel plezier terug”, verzekerde Goffin. “Het zal pas de tweede keer zijn dat ik een officieel ATP-tornooi kan spelen voor eigen publiek. In de hoop dat ik straks helemaal jusqu’au bout kan gaan. Ik zou graag winnen, dat spreekt.”

Rust

In afwachting staat er nog wel één en ander op het programma om hem te verstrooie­n. Te beginnen met Roland Garros, waar gisteren de eerste kwalificat­iewedstrij­den

David GOFFIN werden gespeeld. Meteen na de Antwerpse persconfer­entie tufte Goffin al zuidwaarts, om vandaag al oefenballe­tjes te slaan op de gravelterr­einen aan de Porte d’Auteuil. Het moet zijn eerste training worden sinds hij vorige week donderdag in Rome vrij simpel verloor van de Kroaat Marin Cilic, geplaagd door een blessure in de linkerdij. “We zullen snel weten hoe het gaat”, grijnsde hij. “Ik ga ervan uit dat ik in Parijs geen problemen meer zal kennen. Zo erg was het niet. Die vier dagen rust zouden moeten volstaan. Ondertusse­n heb ik al het nodige gedaan om het euvel te behandelen. (grijnst) Nee dus, géén alarm.”

Grote matchen nodig

Kortom, de ambities blijven intact voor één van zijn grootste doelen van het seizoen, maar naar Goffin-gebruik blijft dat onuitgespr­oken. Dat gekende “van match naar match”, niet te ver vooruit kijken. “De tweede week halen moet zeker het doel zijn”, klinkt het voorzichti­g. “En dan hangt het af van de tegenstand­er. Wat heeft mijn tabel in petto voor mij? Hoe dan ook zal ik ‘grote matchen’ moeten spelen om verder te gaan.” Niet alleen tegen de vertrouwde namen als Nadal, Murray, Djokovic en co, beseft hij. “Er komt een generatie aan met uitzonderl­ijk getalentee­rde spelers. Zverev, Kyrgios, Thiem een paar Amerikanen, Coric zelfs. Allemaal kerels die van niets of niemand schrik hebben. (nuchter) Goed voor het tennis, niet?”

Op Roland Garros zou hij ze wel liefst opsparen voor de tweede week.

Ik ga ervan uit dat ik in Parijs geen problemen meer zal kennen. Die vier dagen rust zouden moeten volstaan

 ?? MORENO
FOTO VICTORIANO ?? Burgemeest­er Bart De Wever en David Goffin mochten een balletje slaan voor het Antwerpse Havenhuis.
MORENO FOTO VICTORIANO Burgemeest­er Bart De Wever en David Goffin mochten een balletje slaan voor het Antwerpse Havenhuis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium