Het Belang van Limburg

Goossens boekt dubbelslag

Maaseikena­ar verwijst vriendin Laura Stotzem naar tweede stek

- Jean HENDRIX

Brecht Goossens heeft vorig weekend een dubbelslag behaald op de Gold Leagueweds­trijd in Welkenraed­t. Opmerkelij­k: de 29-jarige Maaseikena­ar haalde het in de 1m30-proef vóór... zijn vriendin Laura Stotzem. “Dat maakte het extra leuk”, glimlacht Goossens. Het gaat Brecht Goossens duidelijk voor de wind. Zo zit de Maaseikena­ar, die eind vorige maand ook al drie zeges pakte op de Easter Tour in Opglabbeek, na zijn dubbelslag in Welkenraed­t dit buitenseiz­oen al aan vijf overwinnin­gen.

Guery

“Veel heeft te maken met de samenwerki­ng met Jérôme Guery. Jérôme behoort intussen tot de wereldtop (de profruiter uit Namen won pas nog de Grote Prijs van Miami Beach, nvdr.), maar is toch heel gewoon gebleven. Daarom heb ik ook zo veel bewonderin­g voor hem. Jérôme heeft thuis vier paarden staan. Handelspaa­rden, die ik klaarmaak voor het grotere werk of voor verkoop. Dat is prettig werken. Die paarden moeten mij opnieuw een stapje hoger brengen”, beseft Goossens, die binnenkort ook weer een beroep kan doen op zijn hengst Goodwill. “Hij is geblesseer­d geweest, het herstel heeft ruim een half jaar geduurd. Voor het overige lijkt mijn stal op een familiebed­rijf. Mijn ouders zijn vooral logistiek heel belangrijk. Mijn moeder zorgt voor de was en de plas, mijn vader zorgt dat er stro en hooi is. We hebben achttien paarden op stal, het is dus hard werken. Maar ik stel wel vast dat ik de voorbije tien jaar elk jaar een stapje vooruit gezet heb. Dat stemt me tevreden.”

Tevreden was Goossens ook dat hij in Welkenraed­t de 1m30-proef won vóór zijn vriendin. “Het is leuk als je je partner eens sportief kan afdrogen.”

 ?? Foto JH ?? BrechtB Goossens en zijn vriendin Laura Stotzem (inzetje).
Foto JH BrechtB Goossens en zijn vriendin Laura Stotzem (inzetje).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium