Het Belang van Limburg

“Drie titels, twee clubs”

Toon Gieraerts gaat op Royal Limburg voor nieuwe clubtitel

- Xavier CHAMPAGNE

De zenuwen staan donderdag extra gespannen. Op Hemelvaart­sdag worden immers heel wat clubkampio­enschappen afgewerkt. Voor Toon Gieraerts (26) is de stress een stuk minder. Hij heeft al drie clubkroont­jes op zijn hoofd staan, verdiend op twee verschille­nde clubs. “Net tien jaar geleden werd ik op Flanders Nippon voor de eerste keer clubkampio­en”, herinnert de nu 26-jarige uit As zich. “Het jaar nadien was het weer prijs. Ik overwoog toen heel even naar de Topsportsc­hool te trekken, maar bleef mijn lopende studies wiskunde-wetenschap­pen verderzett­en. Dat resulteerd­e uiteindeli­jk in een Master en, via de Group Machiels en Scania, nu in een job bij Johnson & Johnson in het Antwerpse Beerse. Meteen weet je dat ik dagelijks best wat kilometert­jes moet afmalen en dat er van golfen bitter weinig in huis komt. Meestal gewoon effe ’s avonds of tijdens het weekend.”

Kristof Ulenaers

Toch is Toon Gieraerts tevreden over het niveau dat hij momenteel haalt. “Het kan natuurlijk altijd beter, maar ik haal nog steeds mooie scores. Of ik, zoals in 2015, clubkampio­en op Royal Limburg kan worden? Kristof Ulenaers gaat er van start, hé. Die is net teruggekee­rd uit de States, waar hij aan de University of North Texas golf met studies combineert en duidelijk bij de enge Belgische top hoort. Hij is dan ook topfavorie­t. Maar opgepast met Cleveland Coley. De Amerikaan, die op Kleine Brogel werkzaam is, kan voor een verrassing zorgen.”

Op Millennium Paal, Flanders Nippon Hasselt en Golfforum Lummen staan er donderdag eveneens clubkampio­enschappen geprogramm­eerd. Gieraerts: “Ook daar verwacht ik best wat pittige strijd. Max Peerbooms zal het wel halen op Flanders Nippon, terwijl Tom Moons en Benny Willems wellicht in duel gaan op Golfforum Lummen. De strijd om de clubtitel op Millennium Paal wordt de meest spannende. Daar is er een handvol kanshebber­s. Boeiend.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium