Het Belang van Limburg

“Afzet was niet goed” Verspringe­r Jens Franssens blijft op zeven meter jagen

- Jacky STIJVEN

Ze mochten dan wel niet met een medaille pronken, maar een aantal Limburgse atleten presteerde zaterdag op de Vlaamse kampioensc­happen in Heusden toch op een hoog niveau. Zo ook verspringe­r Jens Franssens. Hij kwam andermaal dicht in de buurt van de zeven meter. De 18-jarige AVT’er uit Heusden was erop gebrand om in eigen stadion voor het eerst voorbij de zeven meter te jumpen, maar hij strandde met 6m88 op goed tien centimeter. “Ik spring inderdaad heel constant, maar dit keer was mijn afzet niet goed. Ik had het de voorbije weken met mijn studies burgerlijk ingenieur ook te druk om veel te kunnen trainen. Ik mik nu vooral op het BK voor juniors in september om mijn seizoensdo­el te kunnen bereiken.”

Clubmaat Wouter Annaert verbeterde zich in het hoogspring­en met 1 cm tot 2m01. “Compleet onverwacht. Ik was immers drie weken out met een scheurtje in de hamstrings.”

Scholiere Mila Savelkouls trok haar pr discuswerp­en met bijna twee meter op tot 44m59. “Op training gooide ik regelmatig al verder. Ik ben blij dat het er nu eindelijk ook eens in een wedstrijd uitgekomen is.”

Terwijl Niels Theijs afgeremd werd door een ontsteking van de achillespe­es - wat hem niet belette om de finale van de 100m te halen - flitste ACA-clubmaat Benjamien Mathijs in de reeksen naar een pr van 11.11.

Goele Truyers moest in de 1.500m een flinke kloof dichtlopen op Paulien Nelissen. De Hechtelse kwam nog sterk opzetten, maar moest uiteindeli­jk met brons vrede nemen. Helemaal achterin het veld bracht eerstejaar­skadet Lore Camps haar pr op een sterke 4.55.92.

Bij de mannen beleefde Yenthe Monnens een moeilijke wedstrijd, maar de Genkenaar verbeterde toch zijn pr en zette het op 4.00.03. Tom Vanderbies­en staat nu op 4.14.29.

Margot Delbare, indoor al goed voor een hinkstapsp­rong van 11m70, scherpte haar outdoorrec­ord aan tot 11m38. Vijf centimeter verder was brons geweest.“Ik had eigenlijk op meer gehoopt. Ik zou immers graag naar de EYOF gaan. Daarvoor moet ik voorbij twaalf meter.” Meerkamper Thibaut Didden prikte zijn speer op 48m47, ook al een pr.

Pechvogel van de dag was Tom Robben. Hij zat in de 5.000m op koers voor een medaille. Maar enkele ronden vóór het einde, toen het tempo fiks de hoogte in ging, trapte een concurrent zijn spike half uit. “Heel jammer, ik had brons kunnen pakken. Maar op anderhalve spike kan je nu eenmaal niet voluit sprinten.”

 ?? FOTO MIST ?? Jens Franssens: “Ik had het de voorbije weken te druk met mijn studies om veel te kunnen trainen.”
FOTO MIST Jens Franssens: “Ik had het de voorbije weken te druk met mijn studies om veel te kunnen trainen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium