Het Belang van Limburg

Dertien foutparkee­rders weggesleep­t, ondanks twintig borden

Op de oude parking van het Hasseltse zwembad Kapermolen in de Elfde Liniestraa­t zijn gisteren dertien auto’s weggetakel­d. De parking moest vrij zijn voor de bouw van tribunes. De stad had vrijdag al twintig verbodsbor­den geplaatst.

-

Er stonden nog veel meer wagens gisteren op de parking, maar de meeste mensen kwamen enkel hun kroost afzetten en zijn nog tijdig kunnen vertrekken. In het Kapermolen­park vinden woensdag en donderdag grote activiteit­en plaats en daarvoor worden onder meer al tribunes gebouwd. De parking moest sinds gisteroch- tend 7 uur autovrij zijn, iets wat heel wat mensen niet opmerkten. Sommige parkeerver­bodsborden zaten volgens hen verborgen tussen takken van bomen. “Vervelend”, vindt Liesje Mallet, die aan de PXL school loopt. “Die borden zijn ons echt niet opgevallen. En de hele parking stond vol, zoals anders. Heel wat mensen moeten nog zijn weggereden. Met een nadarhek aan de inrit van de parking hadden ze deze ellende voor heel wat studenten kunnen voorkomen.”

“Wat kunnen we meer doen dan vrijdagavo­nd 20 borden plaatsen en de hele parking netjes filmen?” zegt schepen van Mobiliteit Ha- bib El Oaukili (sp.a). “Haast om de 10 meter stond er een bord. Bovendien is er echt parkeerpla­ats genoeg voor de studenten aan de Japanse Tuin of aan de schaatsbaa­n. Die parkings liggen op wandelafst­and.”

En wandelen, dat mochten de onfortuinl­ijke studenten gisteren doen. Eerst richting politiecom­missariaat, dan richting auto-opslag aan de Luikerstee­nweg. 150 euro takelkoste­n en later nog een pv voor foutparker­en, dat is de rekening die nog volgt. “We hebben 7 kilometer gewandeld, gelukkig was het mooi weer. Maar van harte was het zeker niet”, zegt Liesje.

 ?? FOTO HBVL ?? Een aantal borden stond volgens een weggetakel­de bestuurste­r verstopt tussen takken.
FOTO HBVL Een aantal borden stond volgens een weggetakel­de bestuurste­r verstopt tussen takken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium