Het Belang van Limburg

“Nu zes op zes pakken”

Eric Eurlings weet wat zijn ploeg te doen staat na verlies zondag

-

Bilzen-Waltwilder krijgt donderdag (15.00u) Veltem op bezoek. En coach Eric Eurlings wat weet zijn ploeg te doen staat: “Eigenlijk zouden we nu zes op zes moeten halen.” “Jammer. Die match in Herentals hadden we nooit mogen verliezen”, blikt Eric Eurlings terug op de recente nederlaag.

“Als je de zwakste bent, heb ik geen moeite met een nederlaag, maar nu wel. We hadden voldoende dreiging en kansen om minstens een gelijkspel uit de brand te slepen. Heleven dribbelde vier man en legde perfect terug naar Swijngedou­w, maar die miste. En hun keeper haalde met een fantastisc­he reflex een bal van Baccarella uit de kruising.”

“Het gevolg is wel dat we nu onze thuismatch tegen Veltem gewoon moeten winnen. En dan zien we wel. Eigenlijk zouden we nu zes op zes moeten halen, want het kan dat je met zeven punten tekort komt. En niet vergeten dat wij op de laatste speeldag vrij zijn. Dan kan er van alles gebeuren.”

0-5 overdreven

Donderdag komt Veltem op bezoek. Die ploeg eindigde in eerste provincial­e Brabant op de vierde plaats, met veertien punten minder dan kampioen Kampenhout. “Ik heb Veltem twee keer gezien”, zegt Bilzen-Waltwilder-coach Eurlings. “Vorig weekend nog tegen Grotenberg­e. Die 0-5-nederlaag was fel overdreven. De match verliep gelijkopga­and, tot Veltem een lichte penalty tegen kreeg en even later één van hun verdediger­s grandioos in de fout ging. Na de rust was het éénrichtin­gsvoetbal naar het doel van Grotenberg­e, maar de match was al gespeeld. Veltem is een ploeg die we moeten aankunnen, maar in voetbal bestaan geen zekerheden.”

 ?? FOTO GMAX ?? Bilzen-Waltwilder ging zondag onderuit tegen Herentals. Donderdag komt Veltem op bezoek.
FOTO GMAX Bilzen-Waltwilder ging zondag onderuit tegen Herentals. Donderdag komt Veltem op bezoek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium