Het Belang van Limburg

“Supporter van de proberende mens”

Bart De Pauw over zijn nieuwe komische serie ‘It’s Showtime’

- Raymond DE CONDÉ

Na ‘Quiz Me Quick’ en ‘De Biker Boys’ is er nu een nieuwe fictieseri­e van Bart De Pauw: ‘It’s Showtime’, een coproducti­e van Eén, Telenet en KoekenTroe­f, het productieh­uis van De Pauw. De tiendelige komische serie draait rond Kenny, een jongen van 22 die de brandende ambitie heeft om het in de showbusine­ss te maken maar daar niet het talent voor heeft. Vanaf 8 juni is de serie meteen integraal te zien op Play en Play More van Telenet en vanaf januari 2018 ook op Eén.

GRIMBERGEN -

Kenny (gespeeld door Stijn Steyaert) is de oudste zoon van de familie De Rouck. Zijn goesting om een ster te worden is groot, helaas is zijn talent niet navenant. Iedereen ziet dat, behalve zijn familie, die hem onvoorwaar­delijk steunt wanneer hij zijn kans waagt in diverse discipline­s als zingen, dansen, goochelen en buikspreke­n. Elke poging mislukt, meestal met desastreuz­e gevolgen.

“Ik ben supporter van de proberende mens, mensen die een afdruk willen nalaten in hun bestaan”, glimlacht Bart De Pauw. “Mijn inspiratie voor deze reeks komt van talentenja­chten zoals ‘Idool’ en ‘The Voice’. Je ziet de hoopvolle kandidaten met in hun slipstream papa en mama, zus en broer, een heel gezin met nog net geen frigobox. En allemaal hopen ze dat ze achter de winnaar aanlopen. Kenny is zo’n jongen die in de ogen van zijn familie het winnende lot heeft getrokken in de loterij, alleen moet de trekking nog plaatsvind­en. Er zijn in het leven - en zeker in de showbizz - meer verliezers dan winnaars.”

Talent

De cast is een mix van ervaren talent, zoals Lies Pauwels (vooral bekend als theateract­rice en hier in de rol van Kenny’s tante Daisy) en Tom Audenaert als de politieman die gek is op haar. Het gezin De Rouck mag trouwens met recht en reden samengeste­ld genoemd worden want Kenny heeft ook een stiefzus (Ella-June Henrard, laatst nog in ‘Generatie B’) en een halfbroert­je (Thomas De Smet, het jongetje dat de hoofdrol had in de film ‘Welp’). De vader heeft een turbulent liefdeslev­en achter de rug en mag van geluk spreken dat hij zijn zus heeft om zijn gezin bij elkaar te houden. Bart De Pauw, haast onherkenba­ar door zijn lange haar, speelt de vader, een man met een onverstaan­bare uitspraak. Alleen zijn familieled­en begrijpen hem moeiteloos, wat een komisch effect heeft. De humor is over the top. In de eerste aflevering is dat even wennen maar vanaf de tweede aflevering is het lachen geblazen. Voordat de serie op Eén te zien is, keert Bart De Pauw in het najaar terug met zijn quiz ‘Twee Tot De Zesde Macht’. It’s Showtime’, Telenet, Play (More), vanaf 8 juni

 ?? FOTO VRT ?? Ella-June Henrard, Stijn Steyaert, Thomas De Smet, Lies Pauwels en Bart De Pauw vormen de familie De Rouck.
FOTO VRT Ella-June Henrard, Stijn Steyaert, Thomas De Smet, Lies Pauwels en Bart De Pauw vormen de familie De Rouck.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium