Het Belang van Limburg

XTrumps ideale schoonzoon

-

Jared Kushner, de joods-orthodoxe echtgenoot van Ivanka Trump, lijkt in vele opzichten op zijn schoonvade­r de president, en in andere opzichten dan weer helemaal niet.

NEW YORK -

Zowel Donald als Jared werden geboren als zonen van steenrijke vastgoedma­gnaten en kregen al jong de leiding over het familie-imperium. De schattinge­n van het Trump-vermogen lopen uiteen van een schamele 300 miljoen dollar tot een onwaarschi­jnlijke 10 miljard. Het Kushner-imperium zou zo’n 1,8 miljard dollar waard zijn. Beiden bezitten iconische gebouwen in Manhattan maar verdienen hun geld vooral door het verhuren van appartemen­ten: Trump in de Newyorkse wijken Brooklyn en Queens, Kushner in New Jersey.

In tegenstell­ing tot zijn schoonvade­r, die zoals de wereld donderdag heeft gezien iedereen letterlijk uit de weg duwt om in de schijnwerp­ers te staan, blijft Jared Kushner liever op de achtergron­d, als discrete adviseur van de totaal niet discrete Donald.

Maar volgens de nieuwssite Politico klopt het beeld niet dat Kushner de matigende kracht in het Witte Huis is. Zo zou het Jared zijn die zijn schoonvade­r ervan overtuigde FBI-directeur James Comey te ontslaan, tegen het advies van Steve Bannon in. Kwatongen beweren ook dat Jared zijn diploma van de prestigieu­ze Harvard-universite­it vooral te danken heeft aan de schenking van 2,5 miljoen dollar die zijn vader deed aan de universite­it.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium