Het Belang van Limburg

Ook Willy Sagnol genoemd bij Brugge

-

In de Franse media wordt de naam van Willy Sagnol (40) genoemd als mogelijke opvolger van Michel Preud’homme bij Club Brugge. Sagnol, een ex-Frans internatio­nal en speler van Bayern München, begon zijn trainersca­rrière in 2013 bij de U21 van Frankrijk. Tussen 2014 en 2016 was hij aan de slag bij Bordeaux, maar in maart 2016 werd zijn contract er stopgezet. Sindsdien zit hij zonder werk.

CLUB BRUGGE

Club op matje geroepen voor rookbommen tegen Anderlecht - De supporters­heisa tijdens Club Brugge en Anderlecht op 14 mei krijgt een staartje. Het bondsparke­t wil dat Club zich dinsdag komt verantwoor­den voor het bengaals vuur en de rookbommet­jes die de thuisfans afvuurden. Een van de rookbommen raakte assistents­cheidsrech­ter Wim Smet. Anderlecht-coach René Weiler kreeg dan weer een batterij in de zij toen hij de kleedkamer­s wou opzoeken. Club moet ook voor zijn aanvaller Wesley pleiten. Die werd door de Reviewcomm­issie voorgedrag­en wegens een slag aan Stefan Mitrovic in de match tegen AA Gent.

AA GENT

Gent plukt talenten weg bij Anderlecht - AA Gent heeft de 16-jarige middenveld­er Nicolas Raskin en de 16-jarige doelman Jeremie Luvovadio weggeplukt bij Anderlecht. Vooral Raskin (de zoon van Thierry Raskin, ex-Cercle Brugge) is een toptalent.

STANDARD

Standard contractee­rt E-sporter - In navolging van verschille­nde Europese topclubs heeft Standard een profession­ele e-sporter in dienst genomen. Julian Albiar Fernandez, alias Twikii, zal de Luikse club vertegenwo­ordigen op nationale en internatio­nale tornooien van het computersp­el FIFA.

ANTWERP FC

Paul Gheysens neemt club in handen - Paul Gheysens, projectont­wikkelaar van Ghelamco en geldschiet­er van Antwerp FC, heeft de management­vennootsch­ap Goala van Antwerp-CEO Patrick Decuyper overgenome­n. De overname betekent meteen ook een kapitaalve­rhoging van 2,98 miljoen euro. Gheysens wordt samen met zonen Michael en Simon zaakvoerde­r van Goala. Decuyper ontkent niet dat Gheysens daarmee ook formeel de baas is van Antwerp.

BUITENLAND

Silva wordt concurrent van De Bruyne - De overgang van middenveld­er Bernardo Silva (22) van AS Monaco naar Manchester City is geofficial­iseerd. De Monegasken krijgen een transferso­m van 70 miljoen euro, Silva een contract van vijf jaar.

Been (ex-Genk) nieuwe T1 Apoel Nicosia - Mario Been wordt komend seizoen de nieuwe trainer van Apoel Nicosia. De 53-jarige Nederlande­r tekent een eenjarig contract op Cyprus. Been was tussen 2011 en 2014 hoofdtrain­er van KRC Genk. Dit seizoen was hij bij Fenerbahçe de assistent van Dick Advocaat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium