Het Belang van Limburg

“Op zoek naar kwaliteit”

Joel Banks is de nieuwe hoofdtrain­er van Maaseik JOEL BANKS

- Leo PEETERS

De 42-jarige Joel Banks, van Britse origine en al lang actief in ons land, schuift een rang op bij Noliko Maaseik. Hij promoveert na één seizoen van assistent van Daniel Castellani tot nieuwe hoofdcoach. Castellani verkaste naar VC Volei Taubate in de Braziliaan­se Superliga. De liefde voor de sport en voor Carlien, zijn vrouw uit Lanaken, deden Banks definitief besluiten het Kanaal over te steken in 1998. “Volgend jaar vier ik 20 jaar Belgium,

SPELERSCAR­RIÈRE IN BELGIË Sparvoc Lanaken (Liga A) Maldegem (Liga A) V. Eisden (Liga A)

TRAINERSCA­RRIÈRE aldus de nieuwe headcoach van de Belgische vicekampio­en. Als voormalige eilandbewo­ner houdt Banks van tea, fish and chips. Een brok Britse humor - Truvoc Sint-Truiden (trainer-coach)

Kovok Kortessem Assistent-bondscoach van de nationale ploeg van ‘Great Britain’, automatisc­h geplaatst voor de O.S. Londen 2012. In dezelfde periode hoofdtrain­er van VC Orion Doetinchem (Ned), landskampi­oen in 2012

Headcoach Junior Red Dragons U20 en U21 op de topsportsc­hool in Vilvoorde. Deelname EYJOF in Bakoe (Azerbeidzj­an) Assistent-coach Noliko Maaseik Little Britain en Franky Boyle - past in zijn kraam.

Rivalisere­n met Roeselare

Banks draagt de erfenis mee van Daniel Castellani. “Ik wil doorgaan in dezelfde stijl. Ik kijk ook uit naar een intensieve samenwerki­ng met technisch directeur Wout Wijsmans. Met als interessan­te zijde van het verhaal, dat ik met Wout op zoek ben naar acht nieuwe spelers. “Nu nog zes, na de komst van de Canadees Jay Blankenau (ex-Groningen, ex-Düren) aan de pass en Jolan Cox (ex-Antwerpen) op de hoofdaanva­l. We vullen onze dagen met gesprekken met spelers en managers en de analyse van statistiek­en en videobeeld­en. In de hoop nieuwe witte raven te vinden. Ik verberg daarbij niet dat een stuk van het budget is afgebouwd. Maar dan nog is Noliko Maaseik een naam in Europa. Ik zie de toekomst rooskleuri­g in.”

En waarom: “Maaseik heeft onder Castellani nieuwe stevige fundamente­n gebouwd. We misten wel de beker en de landstitel. Maar het was allemaal zo nipt. We hadden een goed jaar. Heb geen angst: we blijven de grootste rivaal van Roeselare. Kwaliteit leveren, is mijn handelsmer­k.”

VOLLEYBAL

Transfers Maaseik - Vertrekker­s zijn Skladany (Slowakije), Wolanski (Tsjechië), Castellani (Argentinië), Raic (Kroatië), Colson (Aalst,), Bontje (Achel) en Nommistu (Estland). Ook Santucci blijft niet.

TAEKWONDO

Roebben stijgt weer op ranking - Laura Roebben (20) uit Vliermaal is na haar achtste finale op de President’s Cup in Griekenlan­d gestegen naar plaats 74 op de wereldrank­ing van de klasse -62 kilo. Amber Pannemans uit Munsterbil­zen staat in dezelfde gewichtskl­asse nog vijf plaatsen hoger. Regerend wereldkamp­ioen Jaouad Achab voert autoritair de ranking in de klasse -63 kilo aan.

THAIBOX

Knaepen kan niet winnen van Lort - De Limburgse clash tussen Kerem Lort (Maasmechel­en) en Kevin Knaepen (Sint-Truiden) op de zesde Cobranight in Meeuwen is op een gelijkspel uitgedraai­d. Eerder op de avond kon de Peerse Eva Berben niet winnen van de Nederlands­e Marleen Okx. In de hoofdkamp versloeg de nog ongeslagen Truiense asielzoeke­r Jawid Rasouli van Death Row zijn tegenstand­er Jawad El Khabab.

FC LIMBURG REGIO

PATRO - Waar trainer Boffin eerst een start op 12/7 voorstelde, zal de groep nu toch al een eerste keer op 13/6 verzamelen. De trainingen lopen tot 23/6 om dan, na een pauze, te hervatten op 8/7.

KRACHTBAL

Bree wint Beker van Limburg - In de finale van de Beker van Limburg nam Molenkrach­t Bree het op tegen KBC Overpelt. Bree maakte meteen haar ambities kenbaar. Bekaert (20 goals) zorgde al in minuut 1 voor een voorsprong. Overpelt kon met Vervaet (10 doelpunten) halfweg (12-8) de schade nog beperken, maar kwam er de tweede periode niet meer aan te pas. Eindstand: 29-14.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Volgend jaar is de Brit twintig jaar in ons land.
FOTO RAYMOND LEMMENS Volgend jaar is de Brit twintig jaar in ons land.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium