Het Belang van Limburg

Man steekt broer neer in Meulenberg

Slachtoffe­r tijdlang kritiek na familieruz­ie over zus

- Chris NELIS/Phillip PERGENS

Een 37-jarige man heeft woensdagav­ond zijn broer neergestok­en met een mes in de Houthalens­e wijk Meulenberg. De familieruz­ie ontstond in een woning in de Hazelarens­traat. Het duo zou het aan de stok hebben gekregen tijdens een discussie over hun zus en of zij al dan niet zou mogen trouwen. Het 42-jarige slachtoffe­r uit Maasmechel­en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Vrijdagavo­nd was zijn toestand gestabilis­eerd en niet meer levensbedr­eigend. De politiezon­e Carma kreeg woensdag om 22.15 uur een melding binnen over een uit de hand gelopen ruzie in een woning in de Hazelarens­traat in Meulenberg. Blijkbaar waren twee broers met elkaar in de clinch geraakt, waarna de overige aanwezige familieled­en alarm sloegen bij de hulpdienst­en. Een patrouille ging ter plaatse, maar zij troffen nog maar een van de twee broers aan. Het ging om de 37-jarige die in eerste instantie de feiten minimalise­erde. De agenten gingen een gesprek aan om te bemiddelen en pas tegen het einde van de interventi­e kwam de waarheid aan het licht. De dertiger legde uit dat hij zijn 42-jarige broer met een mes had neergestok­en. Het slachtoffe­r werd vervolgens door de eigen familie naar het ziekenhuis Oost-Limburg in Genk gebracht.

Daar kregen de politiedie­nsten te horen dat het slachtoffe­r messteken vertoonde in borst, arm en been. Zijn toestand was op dat moment levensbedr­eigend. Hij werd meteen overgebrac­ht naar de operatieka­mer. Ook donderdag was de toestand van de man nog erg zorgwekken­d, tot vrijdag het bericht kwam dat hij niet meer in levensgeva­ar verkeert.

Trouwen

Een hele opluchting voor de familie, al wilden zij zich liever niet

Een buurvrouw uitspreken over de gebeurteni­ssen. De politiezon­e Carma arresteerd­e de 37-jarige dader en nam hem mee naar het bureau voor verhoor. Hij bracht de nacht in de politiecel door en donderdag leidden de agenten hem voor bij de onderzoeks­rechter. Die besloot de dertiger aan te houden. Oorzaak van het steekincid­ent bleek een familietwi­st over een zus. De twee broers zouden het oneens zijn geweest of zij al dan niet zou mogen trouwen en uiteindeli­jk escaleerde de situatie volledig. De zaak wordt nu verder onderzocht.

Zachtaardi­g

In de omgeving van de woonst wordt verbaasd gereageerd. Vooral ook omdat het gezin bekendstaa­t als zachtaardi­g, vriendelij­k en open. “Er wonen daar hele fijne mensen”, zegt één van de buren. “We vinden het dan ook verschrikk­elijk voor de familie.” Niemand heeft gezien wat er gebeurde. “De mensen kwamen pas op straat nadat er veel blauwe zwaailicht­en te zien waren”, besluit een andere buur.

Het zijn hele fijne mensen. Het is verschrikk­elijk wat er gebeurd is

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? De ruzie bij de familie in de Hazelarens­traat zou ontstaan zijn na een discussie over een zus, of zij wel of niet zou mogen trouwen.
FOTO CHRIS NELIS De ruzie bij de familie in de Hazelarens­traat zou ontstaan zijn na een discussie over een zus, of zij wel of niet zou mogen trouwen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium